Coopman met twee jaar vertraging naar Antwerp: "Ik merkte al dat ze hier niet zot zijn van Club Brugge"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 3 reacties

Sander Coopman ging eindelijk in op het aanbod van Antwerp

Coopman met twee jaar vertraging naar Antwerp: "Ik merkte al dat ze hier niet zot zijn van Club Brugge"
Foto: © photonews

Sander Coopman kende geen schitterend seizoen bij KV Oostende, maar toch kwam Antwerp weer aankloppen. Als een ploeg drie jaar op rij - en zelfs na een weinig overtuigend seizoen - je echt wil, moet je er toch wel eens op ingaan. "Ik kom uit mijn comfortzone", knikt de aanvallende middenvelder.

Coopman kon vorige zomer al kiezen tussen Antwerp en KVO. Zijn keuze voor Oostende werd geen onverdeeld succes. "Ik schrok er zelf ook van dat die optie er kwam na een wisselvallig ­seizoen bij Oostende. Ik was op stage met de ploeg toen ik plots van mijn makelaar het bericht kreeg dat Antwerp een ­concreet bod had uitgebracht. Een dag later was de overgang al in orde. Antwerp ­informeerde voor het derde jaar op rij", knikt hij in Het Nieuwsblad.

Voor Coopman is dit een grote stap. “Ik had andere opties, maar het lag ook aan mezelf. Ik durfde de stap eerst niet te zetten. Ik was het jarenlang gewend om in de West-Vlaamse comfortzone te voetballen. Tot op vandaag hoefde ik nooit te verhuizen. Maar ik liet Antwerp ook links liggen omdat de stijl van voetballen niet bij mij paste. Nu ­probeert men toch iets meer voetbal in de ploeg te brengen."

Als jeugdproduct van Club Brugge zal hij wel wat vooroordelen moeten wegkrijgen. “Toen ik vorig jaar op het punt stond om naar Antwerp te komen, heb ik de wedstrijd tegen Club Brugge bijgewoond. Toen merkte ik inderdaad dat ze hier niet zo zot zijn van Club.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties