Roef, misschien wel ideale profiel voor wat Kompany voor ogen heeft, maar doelman heeft beslissing al lang genomen
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 13 reacties

Davy Roef wil niet blijven bij Anderlecht

Roef, misschien wel ideale profiel voor wat Kompany voor ogen heeft, maar doelman heeft beslissing al lang genomen
Foto: © photonews

Anderlecht speelde gisteren geen slechte match tegen Benfica, al was de tactiek die Vincent Kompany voor ogen heeft nog verre van perfect. In doel stond trouwens Davy Roef, die ook een goeie indruk naliet.

De 25-jarige doelman keerde deze zomer terug van bij Waasland-Beveren, waar hij het contractvoorstel dat ze hem deden niet wou aanvaarden. Roef mikt hoger, maar - ondanks dat ze hem bij Anderlecht wel willen houden - niet bij de club waar hij zijn jeugdopleiding kreeg. 

Door al het gebeurde in het verleden wil hij straks met een schone lei beginnen bij een nieuwe club. Nochtans heeft Roef - misschien zelfs meer dan Didillon - het profiel dat Kompany voor ogen heeft met zijn doelman. Roef is immers veel beter dan de Fransman met de voeten. En aangezien Kompany wil opbouwen van achteruit is dat niet onbelangrijk.

Eén jaar contract

Maar de vraag om te blijven, werd door Roef zelf afgewezen. Hij wil spelen en een definitieve transfer versieren. Met nog één jaar contract heeft hij ook niet de intentie om te verlengen bij Anderlecht en als ze er dus nog iets van willen krijgen, moeten ze hem straks verkopen. 

Het jeugdproduct van paars-wit kreeg onder John van den Brom zijn eerste kansen bij Anderlecht, maar werd onder René Weiler volledig opzijgeschoven. Frank Boeckx keepte de rest van het seizoen in de kampioenenploeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties