OHL geeft opnieuw een bonus uit handen: "Twee verschillende helften"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Linden
| 1 reacties

Vincent Euvrard tevreden met de eerste helft van OHL tegen Eupen

OHL geeft opnieuw een bonus uit handen: "Twee verschillende helften"
Foto: © photonews

Net als tegen KV Mechelen gaf OHL woensdagavond tegen Eupen een riante bonus nog uit handen in de tweede helft (2-2). Al was coach Vincent Euvrard vooral tevreden met wat hij voor de rust zag van zijn spelers.

OHL zat net voor het kwartier al op rozen na doelpunten van Hubert en Mbombo, maar gaf het in de slotfase toch nog weg. "Het waren twee verschillende helften", analyseerde Euvrard achteraf. "In de eerste helft waren we zeer present in balbezit en balverlies. We domineerden en gaven amper iets weg. We creëerden zelf enkele goede kansen en waren efficiënt in de zestien."

Een ander verhaal na de pauze. "In de tweede helft ging het baltempo serieus de hoogte in bij Eupen. Wij waren iets vermoeider en we konden niet meer tegenprikken. Achteraf gezien is 2-2 dan ook een logische uitslag. Maar Eupen bracht twee elftallen tussen de lijnen. Dan kan je natuurijk 2x45 minuten het hoogste tempo spelen."

Minder volume, meer intensiteit

"Wij zijn nog niet in staat om dat 90 minuten lang vol te houden. We hebben veel op volume getraind op training. Maar stilletjes aan gaan we minder naar volume maar meer naar intensiteit. Zo kunnen we frisser zijn voor de wedstrijden. We konden de baldrager na rust niet meer onder druk zetten. Ook al gaven we weinig weg. Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat we 45 minuten lang voor onze zestien geparkeerd staan."

Zaterdag staat er voor OHL nog een oefenpot (achter gesloten deuren) tegen Waasland-Beveren op het programma. Zondag krijgen de spelers een vrije dag en maandag vertrekken de Leuvenaars op stage naar het Nederlandse Garderen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties