Dit wordt moeilijk Anderlecht: het onderste uit de kan halen qua uitgaande transfers
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 32 reacties

Anderlecht probeert nog heel wat geld te recupereren van zijn overbodige spelers

Dit wordt moeilijk Anderlecht: het onderste uit de kan halen qua uitgaande transfers
Foto: © photonews

't Zal even wachten worden op die hele goeie spits die Anderlecht wil vinden. Eerst moeten ze nog wat geld verzamelen om zich die te veroorloven. Een heel bataljon spelers wordt daarvoor in het uitstalraam gezet, maar de interesse is luw. Zeker als men de prijzen hoort.

Anderlecht heeft veel geld uitgegeven vorige zomer. En 't is niet uitgedraaid zoals ze hoopten en/of verwachten. Santini, Lawrence, Milic en Musona werden alle vier vorige zomer gehaald en mogen/moeten nu al weer hun koffers pakken. Maar zoveel verlies willen ze er ook niet op draaien.

Onrealistisch

Voor het duo Milic-Musona betaalden Coucke en toen nog Luc Devroe zo'n 5 miljoen euro aan KV Oostende. Toen een geïnteresseerde club onlangs naar de Zimbabwaanse aanvaller kwam informeren, viel hun mond bijna tegen de grond. 2,5 miljoen euro kregen ze te horen.

Voor een 30-jarige speler die vorig seizoen amper speelde en die nooit meer met een meerwaarde kan doorverkocht worden. Dat lijkt vrij onrealistisch.

Zware contracten

Anderlecht heeft dan wel een kapitaalsverhoging doorgevoerd, maar ook al redelijk dure spelers binnengehaald. Kompany en Vlap bijvoorbeeld. En ook Nasri zal wel niet voor een habbekrats zijn éénjarig contract getekend hebben. 

Daarom wil men in het geval van Kara en Trebel wel toegevingen doen qua transferprijs. Als hun zware contracten weg zijn, is er al wat meer ruimte. Kara komt wel in orde, maar Trebel heeft al aangegeven bij het bestuur dat hij hen geen pleziertjes gaat doen door een grote loonsvermindering bij een andere club te aanvaarden. 

Jongens als Milic, Lawrence, Sa, Saief, Santini en Dauda moeten de clubkassa wat spijzen. Maar de economische realiteit is ook dat ze eind juli hun prijzen zullen moeten laten zakken. Of ze dreigen ermee te blijven zitten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties