Is een gewond dier als KV Mechelen gevaarlijk in 1A? "Ze gaan iedereen willen bewijzen dat ze in 1A thuishoren"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 62 reacties
Is een gewond dier als KV Mechelen gevaarlijk in 1A? "Ze gaan iedereen willen bewijzen dat ze in 1A thuishoren"
Foto: © photonews

In de Supercup werd het niets voor KV Mechelen op bezoek bij KRC Genk, maar de échte strijd begint pas nu met de competitie in 1A. De Kakkers moesten harde klappen verwerken en dat zou wel eens zijn gevolgen kunnen hebben.

Na een lastig en zwaar seizoen in 1B werd de titel gepakt én de Beker van België, maar 'Operatie Propere Handen' bleef als een zwaard van Damocles boven de huidige kern rondzweven. En dus moeten we toch maar op onze hoede zijn voor dit Malinwa.

Het hele seizoen zullen ze willen bewijzen dat ze wel degelijk in 1A thuishoren. Het feit dat er rond hen steevast zaken werden genoemd - nu ook de transferperikelen rond doelman Verrips - zijn koren op de molen van spelers, staf en supporters.

Ze gaan sterk aan de start komen

"Een ploeg die geraakt is in al zijn facetten, staat vaak heel sterk te spelen. In de bekerfinale had ook iedereen Gent als favoriet gezien. Een ploeg in play-off 1 tegen een ploeg die met een zware hamer moest komen voetballen ... en ze wonnen", wil Francky Dury - tegenstander op speeldag 1 met Zulte Waregem - alvast niet te hoog van de toren blazen.

"Ze gaan sterk aan de start van de competitie komen. Ze gaan willen tonen dat ze echt hun plaats verdienen in 1A. Naar de toekomst toe zullen er nog een paar spelers bijkomen, Mechelen blijft Mechelen. Het is een ploeg met veel historiek, voor ons is het een mooie start van het kampioenschap."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties