Top&Flop De ene Vince is de andere voorlopig niet, ook lof voor Standard, Gent, Mechelen en Oostende

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 3 reacties
De ene Vince is de andere voorlopig niet, ook lof voor Standard, Gent, Mechelen en Oostende
Foto: © photonews

Ook in het seizoen 2019 - 2020 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. En dus mag u zoals elke week opnieuw een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Club Brugge 

Of Club Brugge klaar is voor de Champions League-voorronde tegen Dynamo Kiev? We vermoeden van wel. De verdediging stond als een huis tegen STVV, de middenvelders strooiden met pasjes en voorin deden Okereke en Tau al meteen Wesley en Danjuma vergeten.

Er zit muziek in de spelersgroep van Philippe Clement, die op weg lijken naar een heel mooi seizoen. Wie houdt hen van de prijzen? 

Gent & Standard

AA Gent of Standard misschien? Ook de Buffalo's en de Rouches schitterden 90 minuten lang. Net als bij Club Brugge was de tegenstand misschien niet waanzinnig sterk, maar toch: diverse topploegen lijken meteen klaar.

Ook voor de Buffalo's wachten belangrijke weken in de voorrondes van de Europa League, stilaan lijkt een Europese poule mogelijk.

Malinwa & Oostende

De verrassing van speeldag 2? Die kwam misschien uit Mechelen, waar de kampioen uit 1B de drie punten thuishield tegen de kampioen van 1A.

Met dank aan een briljante Engvall, een goed keepende Thoelen en een heel stevig middenveld. Sterk, stevig, op elkaar ingespeeld én met veel kwaliteit: Mechelen is een meerwaarde op het hoogste niveau. Ook de 6 op 6 van KV Oostende is onverwacht, maar sterk te noemen.

FLOP

Anderlecht is zoekende

Anderlecht wilde met Vincent Kompany aan het roer meteen voor grote prestaties zorgen, maar na de 1 op 6 is duidelijk dat het nog iets langer nodig zal hebben om er echt te staan.

In de tweede helft bij Moeskroen was het opnieuw simpelweg te weinig voor paars-wit en zo is het de slechtste competitiestart in 21 jaar voor paars-wit.

Cercle Brugge

Bij Cercle Brugge viel het op dat er nog een paar spelers niet helemaal in vorm lijken te zitten, eventueel zelfs een paar kilo te zwaar te staan.

Er zaten verder ook enorm veel slordigheden in de ploeg en de vraag is of  de spelers ooit wel een geheel gaan vormen.

Zulte Waregem

Nog zo'n zoekende ploeg: Zulte Waregem. Ook in Standard liep opnieuw alles verkeerd wat verkeerd kon lopen.

Deels pech natuurlijk, maar ook deels omdat de nieuwkomers nog niet allemaal hun draai hebben gevonden. Er zit voetbal in, maar nog steeds worden er te makkelijk doelpunten geïncasseerd.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties