Manchester United betaalt 90 miljoen voor Harry Maguire: Wie waren zijn voorgangers?
Arjen T'Sjoen
| 0 reacties

Deze absolute topverdedigers gingen Maguire vooraf

Manchester United betaalt 90 miljoen voor Harry Maguire: Wie waren zijn voorgangers?
Foto: © photonews

Maandag maakte Manchester United de transfer van Harry Maguire officieel. De international maakt voor 90 miljoen euro de overstap van Leicester City naar Old Trafford, een recordtransfer. Welke spelers waren nu zijn voorgangers?

Laat ons beginnen bij de eeuwwisseling, op dat moment had Jaap Stam het record. De Nederlander verliet in 1998 PSV Eindhoven voor Manchester United voor een bedrag van om en bij de 17 miljoen euro.

Walter Samuel: 20,8 miljoen euro

In de zomer van het jaar 2000 raakte Stam dat record kwijt aan de Argentijnse centrale verdediger Walter Samuel. De sterkhouder verliet de Boca Juniors voor het Italiaanse AS Roma. Nadien zou hij ook nog aan de slag gaan bij Real Madrid om uiteindelijk een legende te worden in het shirt van Internazionale.

Rio Ferdinand: 26 miljoen euro

Na enkele maanden raakte Samuel dat record weer kwijt aan Rio Ferdinand. Leeds United zag het jonge talent helemaal ontbolsteren bij West Ham United en besloot 26 miljoen euro neer te leggen. Een goede zet want later zou het dat bedrag makkelijk terugverdienen.

Lilian Thuram: 41,5 miljoen euro

Frans recordinternational en een van de allerbeste verdedigers uit de geschiedenis van het voetbal, zo kunnen we Thuram het best omschrijven. De Fransman maakte bijzonder veel indruk bij Parma waarna Juventus besloot om ruim 40 miljoen euro te betalen. Na vijf sterke jaren maakte hij de overstap naar FC Barcelona.

Rio Ferdinand: 46 miljoen euro

Zoals gezegd verdiende Leeds United hun geïnvesteerde geld dubbel en dik terug. Na een kleine twee seizoenen Leeds haalde Manchester United Ferdinand naar Old Trafford. Hij zou er uiteindelijk uitgroeien tot publiekslieveling en kapitein. Ferdinand speelde 312 wedstrijden voor Manchester United en beëindigde zijn carrière in 2015 bij QPR.

David Luiz: 49,5 miljoen euro

Velen keken toch vreemd op toen PSG bijna 50 miljoen euro betaalde voor David Luiz aan Chelsea. De Braziliaan deed het niet onaardig op Stamford Bridge en moest met Thiago Silva een droomduo gaan vormen in Parijs. Luiz kende enkele goede seizoenen in Parijs en koos in de zomer van 2016, mede door de doorbraak van Marquinhos, voor een terugkeer naar Londen.

John Stones: 55,6 miljoen euro

In de zoektocht naar de ideale centrale verdediger kwam Pep Guardiola in de zomer van 2016 uit bij John Stones. Manchester City haalde hem voor dik 50 miljoen euro weg bij Everton, maar soepel was de start van Stones allerminst. Hij leek het moeilijk te hebben met de enorme druk, maar de laatste jaren groeide hij wel uit tot een erg betrouwbare schakel achterin.

Virgil van Dijk: 84,65 miljoen euro

We doen er ineens een kleine 30 miljoen euro bij met Virgil van Dijk. De Nederlander maakte bijzonder veel indruk op Jürgen Klopp bij Celtic Glasgow en Southampton waardoor Liverpool besloot om overstag te gaan. De gigantische investering blijkt elke cent waard want van Dijk ontpopte zich tot de beste centrale verdediger van deze planeet.

 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties