Reactie Amuzu beseft dat hij en Doku werkpunten hebben: "Ik ben nog niet klaar voor Engeland"

Amuzu beseft dat hij en Doku werkpunten hebben: "Ik ben nog niet klaar voor Engeland"
Foto: © photonews

Als hij tegen KV Mechelen gescoord had of een assist gegeven had, was de wedstrijd van Francis Amuzu bijzonder goed geweest. Steeds dreigend, een rode kaart uitgelokt... Maar zijn gebrek aan efficiëntie speelt heel de ploeg parten, net als het dat doet met Jérémy Doku aan de overkant.

Amuzu en Doku snelden hun tegenstanders regelmatig voorbij. "Maar het vervolg was telkens minder hé", gaf Amuzu eerlijk toe. "Ik vind niet dat we een moeilijke match hadden, we konden alleen niet scoren. Kansen ja, maar ze moeten binnen."

En daarvoor wordt naar de twee jonge sneltreinen gekeken. Die zijn nog te onbesuisd in hun acties. "Ik weet het", knikte Amuzu. "Alles gaat goed tot die laatste actie. Onze acties zijn goed, maar op wat er daarna volgt moeten we werken. Ja, Kompany spreekt me daar ook over aan."

"Doku heeft hetzelfde probleem aan de overkant. We weten dat. We werken daar ook extra aan op training. We werken nog wat af op doel of geven voorzetten. Met de tijd zal het wel beter gaan."

Twee trainingen met Kompany en ik wou nergens anders meer naartoe

Het duurde lang voor de 19-jarige winger zijn contractverlenging kreeg. Er was interesse, maar Anderlecht lichtte eerst de optie in zijn contract vooraleer ze een definitief akkoord met hem bereikten. "Ik ben heel blij dat het gelukt is. Ik wou ook niet weg. Er was interesse, ook uit Engeland, maar ik ben daar nog niet klaar voor", blijft hij met beide voeten op de grond. 

"Op termijn wil ik daar misschien naartoe", aldus de man die door de komst van Kompany zelf overtuigd werd. "Ik trainde twee keer mee na het EK en heb direct gezegd: ik wil nergens anders naartoe! Ik blijf hier!"

De speler-trainer maakte dan ook grote indruk. "We gaan veel van hem bijleren. Op training is hij even indrukwekkend als op matchen. Hij heeft niks ingeboet hoor. Hij kan nog met gemak vier spelers uitschakelen met één pass. Of ik hem voorbij kan? Ik ben nog niet één tegen één met hem gekomen, maar ik zou geen schrik hebben. (lacht)"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties