Philippe Clement heeft schorsingsvoorstel aan zijn broek na "frustrerende" match tegen Eupen
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 108 reacties

Philippe Clement kan één speeldag geschorst worden voor uitspraken na Club Brugge-Eupen

Philippe Clement heeft schorsingsvoorstel aan zijn broek na "frustrerende" match tegen Eupen
Foto: © photonews

Philippe Clement heeft een schorsingsvoorstel voor één speeldag aan zijn broek. De coach van Club Brugge ging iets te fel door in zijn uitspraken na het 0-0-gelijkspel tegen Eupen.

Clement was boos na de match tegen Eupen. Daarin werd een duidelijke penalty op Vormer niet gefloten. "Als je dan ook nog eens een zuivere strafschop niet krijgt, dan weet je dat het een frustrerende avond zal worden. Ik ben benieuwd wat de scheidsrechter over die fase te vertellen heeft, want iedereen behalve hij en de VAR hebben de strafschop gezien ...", klonk het scherp.

Ook over het tijdrekken van de Oostkantonners had hij zijn mening. "Er werd niets aan gedaan en uiteindelijk krijgt Vanaken zelfs nog geel ... Dat zijn vreemde dingen wat mij betreft."

Dat zou hem nu zuur kunnen opbreken. Het Bondsparket vraagt één speeldag voor "ongepaste uitspraken. Als hij dat aanvaardt, wat waarschijnlijk niet zal gebeuren, gaat de schorsingsdag pas in op 10 september omdat het niet om een versnelde procedure gaat. Indien Club en Clement het voorstel weigeren, komt het op 3 september voor de Geschillencommissie. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties