Bijna terug fit, eindelijk in België en nóg een man van zeven miljoen? Steeds meer offensief geweld bij Racing Genk
Simon Wauters
Simon Wauters
| 9 reacties

Felice Mazzu krijgt steeds meer offensieve wapens bij Racing Genk

Bijna terug fit, eindelijk in België en nóg een man van zeven miljoen? Steeds meer offensief geweld bij Racing Genk
Foto: © photonews

Racing Genk kende met drie op negen een valse start, maar spoelde al wat twijfels weg door met 0-4 te gaan winnen op het veld van Waasland-Beveren. Achterin lijkt de ploeg van Mazzu vast te liggen. Voorin krijgt hij steeds meer opties.

Felice Mazzu koos dit seizoen in de vijf wedstrijden voor een 4-3-3 met de punt op het middenveld naar achter. De verdedigende pionnen lijken vast te liggen: Coucke in doel en een achterlijn met (v.l.n.r.) Uronen, Lucumi, Dewaest en Maehle.

Op het middenveld zijn Berge en Heynen dan weer certitudes.  Nygren, Hagi én Piotrowski werden de afgelopen weken als derde man op het middenveld getest.

Dankzij Antwerp en Mbokani heeft Mazzu in de middenstrook voortaan een optie extra: Hrosovsky is nu definitief weg bij Plzen en zou op korte termijn wel eens de vaste compagnon van de tandem Berge-Heynen kunnen worden.

Op dit moment wordt het offensieve trio Paintsil-Ito- Samatta niet in vraag gesteld. Met Hagi en Nygren zullen echter twee jonge wolven zich in de loop van het seizoen steeds nadrukkelijker manifesteren.  Hagi kan ook op het middenveld gebruikt worden, Ndongala is momenteel buiten strijd, maar mag vertrekken. Verder er is ook nog Benson.

Nygren is dan weer een extra optie in de spits.Met Odey heeft Mazzu nog een spits achter de hand waar Genk dit seizoen drie en een half miljoen voor betaalde.

Zinho Gano (kostte toch ook 1,8 miljoen euro) kreeg al te horen dat hij niet meer moet meetrainen in afwachting van een oplossing. Offensieve opties genoeg, zou je denken.

Je zou haast vergeten dat Genk nog een man van zeven miljoen euro achter de hand heeft. Recordtransfer Bongonda is bijna opnieuw terug fit en klaar om de positie van Paintsil in te nemen.

Daarnaast klinkt ook de naam van Paul Onuachu  (FC Midtjylland) steeds luider. Ook voor hem zou Genk zeven miljoen euro op tafel leggen. Is Genk aan het pokeren met de Denen en komt de Nigeriaanse reus enkel als Samatta vertrekt? Of zijn de Limburgers zich aan het wapenen om op alle fronten indruk te maken?

Het lijkt steeds meer in de richting van dat laatste te kantelen. Als Genk Onuachu koopt heeft het zelfs zonder Gano, Ndongala, Wouters (eerder een stand-in voor Berge) en Screciu (nog te plat) twaalf opties om de vijf meest vooruitgeschoven posities in te vullen. Elke positie is er momenteel dus meer dan dubbel bezet. 

Mazzu vertelde als coach van Charleroi altijd dat hij eigenlijk een offensieve coach is, maar nooit over de spelers beschikte om ook aanvallend te voetballen. Dit seizoen krijgt hij de kans om te bewijzen dat hij altijd de waarheid sprak. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties