Anderlecht grijpt in: Davies wordt wat meer hoofdcoach, Kompany nieuwe aanvoerder
Simon Wauters
Simon Wauters
| 90 reacties

Vincent Kompany kan zich voortaan meer op zijn taak als speler richten

Anderlecht grijpt in: Davies wordt wat meer hoofdcoach, Kompany nieuwe aanvoerder
Foto: © photonews

Anderlecht heeft ingegrepen na de povere start met twee op twaalf. Simon Davies krijgt meer verantwoordelijkheid, waardoor Vincent Kompany zich meer op zijn taken als speler kan focussen. Dat vertelde Davies op zijn wekelijkse persconferentie.

“Het is belangrijk dat Vincent tijdens de match één van de spelers is. Zo zal ik, samen met mijn staff, de tactiek naast het veld helemaal op mij nemen. Want je kan dan wel sommige zaken vooraf plannen, tijdens een match gebeuren er toch altijd verrassende dingen. Die neem ik voortaan op mij.”

“We zijn nog op zoek. Naar de spelers die het best in ons systeem en filosofie passen, maar ook naar de juiste omkadering ernaast. We leren elkaar allemaal nog maar pas volop kennen en zoeken onze weg in deze nieuwe situatie. Zo zijn we tot deze beslissing gekomen.”

“De ploeg heeft stabiliteit nodig, laat dat duidelijk zijn. Vinnie houdt echter zo hard van de club, dat hij altijd alles wil geven voor Anderlecht. Elke dag. Maar nu zal hij zich op wedstrijddagen louter concentreren op zijn match. Dit moet ons toelaten efficiënter en meer resultaatgericht te werken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties