Mazzu met prestigezege op zak richting Club Brugge: "Anderlecht speelt mooi, maar het levert niet op. Club speelt ook mooi en het levert op"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 20 reacties

Felice Mazzu met vertrouwen naar de match tegen Club Brugge

Mazzu met prestigezege op zak richting Club Brugge: "Anderlecht speelt mooi, maar het levert niet op. Club speelt ook mooi en het levert op"
Foto: © photonews

Felice Mazzu heeft de scalp van een topclub beet. Die van een Anderlecht op dool weliswaar, maar zijn tactisch plan klopte wel. Al speelt Genk nog geen bruisend voetbal, het pakt wel punten.

Anderlecht speelde Genk in de eerste helft van de mat qua voetbal en balbezit, maar kon geen kansen afdwingen. "Het eerste halfuur konden we onze hoge druk goed aanhouden. We verhinderden Anderlecht zo dat ze te veel gingen aanvallen", aldus Mazzu. "Maar je weet ook dat je dat geen 90 minuten kan doen."

Maar ook daarna werd Gaëtan Coucke amper op de proef gesteld. "Dat is omdat we in blok voetbalden. Op dat vlak is er echt progressie te zien. Coucke heeft niet één bal moeten pakken, dat zegt ook al veel. We zijn nog aan het bouwen ook hé."

Cruciale Samatta

Hopelijk met Berge en Samatta, want die lieten weer zien hoe belangrijk ze zijn. "Samatta scoorde zijn eerste tegen Anderlecht. Hij toonde opnieuw hoe belangrijk hij is voor de club. het is cruciaal dat hij blijft", pleitte Mazzu. "Als je tegen een topclub speelt, is de manier waarop je wint ook minder belangrijk."

Maar nu Club Brugge, dat wordt andere koek. "Daar ben ik het niet mee eens. Anderlecht speelt momenteel mooi voetbal, maar het levert niet op. Club speelt ook mooi en het levert wel op. Met deze zege op zak kunnen we met meer vertrouwen naar die match toeleven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties