Samir Nasri is klaar voor de Clasico: "We moeten wakker worden, en de beste match daarvoor is die tegen Standard!"
Alexandre Fiammetti
Nils Wens en Alexandre Fiammetti
| 54 reacties
Samir Nasri is klaar voor de Clasico: "We moeten wakker worden, en de beste match daarvoor is die tegen Standard!"
Foto: © photonews

Anderlecht slaagde er niet in om vrijdagavond te winnen in Genk. De Mauves hebben met 1-0 verloren van de Belgische kampioen. Ze zijn dus nog altijd op zoek naar hun eerste overwinning in de competitie.

Het was Samir Nasri die in de aanval werd geposteerd als valse nummer 9. Isaac Kiese Thielin zat op de bank en Kemar Roofe is nog steeds afwezig. Anderlecht domineerde Genk in de eerste helft, maar ze konden nooit echte kansen creëren. Na de pauze vielen ze helemaal terug. "Veel teleurstelling is moeilijk te verwerken", zei de Fransman na de wedstrijd. "Ik denk dat we persoonlijkheid in ons spel hebben laten zien door onze combinaties. Het is een beetje frustrerend om terug naar Anderlecht te gaan zonder een punt", zei de vroegere speler van Manchester City.

Anderlecht was nooit echt gevaarlijk. "Het is een probleem aan het begin van het seizoen. We spelen en combineren goed, maar we scoren niet. Een positief punt om te onthouden is de steun van onze supporters. We moeten blijven werken en ons hoofd niet buigen voor kritiek. De beste beloning zou zijn om ons seizoen tegen Standard te starten. De resultaten zijn er niet, maar we moeten wakker worden, en de beste wedstrijd daarvoor is die tegen de Rouches," aldus Nasri.

De voormalige speler van Marseille vergelijkt de strijd van volgende week zondag met die tussen OM en PSG. "Als je in Marseille je eerste vijf wedstrijden verliest, maar je slaagt erin om de 6e wedstrijd tegen PSG te winnen, begin je dan pas aan je seizoen. Ons doel is dus duidelijk. Een belangrijke wedstrijd omdat je punten moet scoren, een rivaal moet verslaan en op een hoog niveau moet eindigen voor de Internationale pauze. Het is gewoon een goede manier om weer tot rust te komen en een einde te maken aan de huidige problemen", zegt de 32-jarige, die in het verleden dezelfde situatie heeft meegemaakt.

"Ik heb het in Marseille meegemaakt en de fans waren niet zo vriendelijk als hier. Het belangrijkste is om aan de jonge spelers te bevestigen dat we op de goede weg zijn en dat het project levensvatbaar is," concludeerde Samir Nasri.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties