Een kleine overwinning, maar wel gouden punten: Moeskroen staat op het podium!

Het was niet de wedstrijd van het jaar, maar Moeskroen heeft het wel voor elkaar gekregen: drie punten tegen Eupen (2-0). Nu staan ze op die mooie tweede plaats samen met Club Brugge en KV Mechelen.

Eupen speelde vorig weekend gelijk op het veld van Club Brugge en dus leek de ploeg hard op vorige week. Bernd Hollerbach maakte een paar wijzigingen bij Moeskroen. De meest opvallende van hen? De start van Jean Butez, zijn eerste dit seizoen, ten koste van Vaso Vasic.

De Franse doelman had, op een of twee uitzonderingen na, niet veel werk. Eupen was de ploeg met de eerste kans, maar daarna nam Moeskroen de debatten snel over.

Uiteindelijk had Moeskroen een penalty nodig om het spel naar zich toe te trekken. Sami Allagui maakte deze kans ook netjes af: 1-0 voor de thuisploeg. Eupen kwam daarna weinig in het stuk voor. 1-0 was dan ook de ruststand.

Na de rust vergat Moeskroen om te voetballen, maar gelukkig voor Bernd Hollerbach en zijn mannen waren de panda's te teder om vanavond iets te claimen op het veld van Moeskroen. Het was pas in de 85e minuut dat Jean Butez zijn eerste echte parade van de wedstrijd maakte.

In de slotfase maakte Osabutey, perfect bediend door Antonov, een einde aan de Duitstalige hoop (2-0). Met een zeer goede score van tien op vijftien punten bevestigt Moeskroen haar uitstekende start van het seizoen.

De tweede plaats is uiteraard zeer voorlopig (Club Brugge, AA Gent, Antwerp en Charleroi lopen één wedstrijd achter), maar Moeskroen maakt toch aanspraak op de top 6. Het tegenovergestelde geldt voor Eupen. De degradatiestrijd zal zeer spannend worden.