Barcelona verlengt contract en leent speler meteen weer uit

Redactie
Barcelona verlengt contract en leent speler meteen weer uit
Foto: © Photonews

De transfergeruchten, het laatste transfernieuws en officiële transfers vliegen ons om de oren. Bij Voetbalkrant zetten wij alles voor u op een rijtje zodat u tijdens deze mercato niets hoeft te missen! Op 19/03 hebben we transfernieuws en transfergeruchten voor u over: Courtois - Defour - Defour - Meunier - Batshuayi - Chicharito - De Bock - Diaby

Barcelona verlengt contract en leent speler meteen weer uit

FC Barcelona heeft het contract van Rafinha verlengd tot 2021. Maar spelen gaat hij niet doen bij de Catalanen, want hij wordt meteen weer verhuurd. Hij zal net als het seizoen 2013-2014 voor Celta de Vigo gaan spelen.

Transfernieuws en Transfergeruchten 02/09

OHL haalt ook nog tweede spits (en 't is een bekende)

OH Leuven heeft er nog een goaltjesdief bijgehaald. Jérémy Perbet - spits op overschot bij Charleroi - wordt een jaar gehuurd. De 34-jarige spits moet de concurrentie aangaan met Henry en Tucic. 


Roeselare kondigt aanwinst nummer 6 aan ...op één uur tijd

Roeselare heeft zich versterkt met een ervaren verdediger. Rincón (ex-Inter) tekende een eenjarig contract op Schiervelde.


Drie jonkies krijgen een eenjarig contract op Schiervelde

Het gaat hard bij KSV Roeselare in de abolute slotfase van de zomermercato. Yhoan Andzouana (aanvaller), Rodrigo Bassani (middenvelder) en Rodrigo Fumaça (rechtsbuiten) tekende een contract tot medio 2020 bij de West-Vlaamse club.


Ex-Anderlecht-talent gaat naar de Eredivisie

Willem II heeft zich op de slotdag van de transfermarkt versterkt met Mike Trésor Ndayishimiye. De 20-jarige Belgische middenvelder wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van N.E.C. Nijmegen. Na dit seizoen kan Willem II Ndayishimiye definitief van de eerste divisionist overnemen.


Bizar: Icardi verlengt zijn contract bij Inter én verkast naar PSG

Inter Milaan heeft wel een heel bizatte zet gedaan op de slotdag van de zomermercato. De Milanezen verlengden het contract van Mauro Icardi om hem meteen daarna uit te lenen aan PSG. (Lees meer)


Roeselare slaat dubbelslag

Roeselare heeft op de laatste dag van de mercato nog twee spelers gehuurd: Tom Holmes, een centrale verdediger, komt over van Reading en rechtsachter Gregory Kuisch maakt de overstap van PSV.


Waasland-Beveren huurt Nordin Jackers van Genk

Er is dan toch nog een oplossing uit de bus gevallen voor Nordin Jackers. De 22-jarige doelman wordt een seizoen verhuurd aan Waasland-Beveren, met aankoopoptie. (Lees meer)


Lommel SK haalt speler van Genk

Lommel SK heeft de 20-jarige linksachter Amine Khammas en de 22-jarige aanvaller Mitja Krizan aangetrokken. Krizan komt van het Sloveense NK Bravo. Khammas wordt gehuurd van Genk. Vorig seizoen verhuurden de Limburgers hem aan FC Den Bosch.


Moeskroen haalt speler van Manchester City

Moeskroen heeft met Aleix Garcia Serrano een 22-jarige middenvelder geleend bij Manchester City. Les Hurlus hun transferperiode zit er daarmee officieel op.


Galatasaray haalt versterking bij Southampton

Southampton heeft naast Wesley Hoedt (Antwerp) nog een speler van de hand gedaan op de laatste dag van de transfermercato. Het verhuurt Mario Lemina voor een seizoen aan Galatasaray.


Ex-Anderlecht-spits trekt naar Italië

Stefano Okaka werd even gelinkt aan Anderlecht, maar dat was snel van de baan. De Italiaan wordt door Watford opnieuw verhuurd aan zusterclub Udinese.


Charleroi mikte op Belgische verdediger uit Nederland, maar ving bot

Charleroi hoopte nog een extra verdediger binnen te halen. Bij Heracles polsten ze naar Dario Van den Buijs, de zoon van Stakke Van den Buijs, maar de club wou hem niet laten gaan.


OH Leuven haalt met Milan Tucic een nieuwe spits

OH Leuven heeft op de laatste dag van de transfermarkt nog een extra aanvaller gaan halen. Milan Tucic komt over van het Sloveense Rudar Velenje. (Lees meer)


Olivier Verdon is de nieuwe centrale verdediger van KAS Eupen

De laatste uren van de transfermarkt zijn ingegaan en enkele ploegen hopen op nog een extra versterking. KAS Eupen begon zwak aan het nieuwe seizoen en haalt een centrale verdediger binnen met de nodige adelbrieven. (Lees meer)


OFFICIEEL: Ex-spits van Moeskroen en Club Brugge gaat aan de slag bij Besiktas

Abdoulay Diaby (ex-Moeskroen en Club Brugge) verlaat Sporting Lissabon en gaat aan de slag bij Besiktas JK. Vorig jaar maakte Diaby de overstap van Club Brugge naar Sporting, maar een echte doorbraak kwam er nooit. De Turkse club huurt Diaby voor een seizoen.


Lucas Schoofs laat AA Gent achter zich en gaat aan de slag in de Eredivsie

Bij AA Gent hopen ze om in de laatste uurtjes van de transfermarkt nog Faris Haroun binnen te halen. Intussen trekt een andere defensieve middenvelder de deur van de Ghelamco Arena achter zich dicht. (Lees meer)


OFFICIEEL: AA Gent laat 'man met gigantisch potentieel' na anderhalf jaar weer vertrekken

Na het vertrek van Andrijasevic en Lucas Schoofs laat AA Gent nu ook de overbodige Tesfaldet Tekie gaan. Het contract met de Zweedse middenvelder is in onderling overleg ontbonden. Deze zomer kwam Tekie terug bij AA Gent met de hoop om een plekje bij de A-kern af te dwingen, maar dat zat er dus niet in. Tekie mag nu op zoek naar een nieuwe werkgever. Vorig seizoen leenden de Buffalo's hem uit aan het Zweedse Ostersund en daar speelde hij regelmatig. 


Waasland-Beveren neemt afscheid van Italiaanse spits

Francesco Forte is op weg naar de uitgang bij Waasland-Beveren. Volgens HLN staat hij dicht bij een overstap naar Juve Stabia, een ploeg uit de Serie B.


'Waasland-Beveren is in gesprek met RSC Anderlecht over extra aanvaller'

Zonet bevestigde Waasland-Beveren de uitgaande transfer van Francesco Forte naar de Serie B, maar ze willen ook nog graag een extra spits aantrekken. Op dit moment lopen de onderhandelingen met Olivier Dhauholu van RSC Anderlecht. De aanvaller trainde al geregeld mee met de A-kern, maar een echte doorbraak zit er voorlopig niet in. 


Antwerp laat Nazaryna en Bolingi op huurbasis vertrekken

Het transfernieuws vanuit de Sinjorenstad blijft maar binnensijpelen. Nu zijn er weer twee spelers die verhuurd worden: Bolingi en Nazaryna. (Lees meer)


OFFICIEEL: FC Twente laat ex-spits van AA Gent transfervrij naar Duitsland vertrekken

Bij FC Twente was de Nederlandse aanvaller Tom Boere al een tijdje overbodig. Hij verlaat de club uit de Eredivisie voor een avontuur bij KFC Uerdingen 05 in de Duitse derde klasse. Vorig seizoen maakte hij nog 16 doelpunten op het tweede niveau in Nederland en hielp hij mee aan de promotie van FC Twente. Tussen 2012 en 2014 speelde hij zonder succes bij AA Gent. 


OFFICIEEL: Arsenal laat overbodige Mkhitaryan naar Italië vertrekken

Na de komst van onder meer Ceballos was Henrikh Mkhitaryan overbodig geworden bij Arsenal. De Armeense middenvelder verlaat de club nu en gaat aan de slag bij AS Roma. In Rome gaat Mkhitaryan een seizoen op uitleenbasis spelen. Anderhalf jaar geleden maakte hij de overstap van Manchester United waar hij ook nooit echt een basisplaats had. 


OFFICIEEL: AS Roma laat talentvolle aanvaller naar de Bundesliga vertrekken

Op de laatste transferdag heeft RB Leipzig nog een knappe transferslag geslaan. De Duitse club haalt bij AS Roma Patrik Schick weg. De Tsjechsiche international wordt voor een seizoen gehuurd. Bij Leipzig moet hij het vertrek van Jean-Kevin Augustin (AS Monaco) opvangen.


PSV haalt nog middenvelder van Man City

PSV gaat zich volgens het Eindhovens Dagblad nog versterken met middenvelder Claudio Gomes van Manchester City


OFFICIEEL: Club Brugge laat jong talent een jaartje rijpen in 1B

Club Brugge gaat een van zijn jonge talenten Brendan Schoonbaert ervaring laten opdoen in 1B. De jonge centrale verdediger wordt voor een seizoen uitgeleend aan Lommel SK. De jeugdinternational mocht tijdens de voorbereiding al geregeld proeven van het grote werk. Hij was er ook bij op stage in het Nederlandse Garderen. 


OFFICIEEL: Antwerp kondigt nu ook vierde transfer van de dag aan
Foto: © Voetbalkrant.com

Antwerp haalt Wesley Hoedt weg bij Southampton

Antwerp stelde zonet drie nieuwe transfers voor en heeft er tussen de soep en de patatten nog een vierde bijgedaan. De zesvoudige Nederlandse international Wesley Hoedt wordt gehuurd met aankoopoptie. (Lees meer)


Cercle stuurt overbodige zomeraankoop nu alweer weg

Begin juli haalde Cercle Brugge Aboubakary Kanté met heel wat verwachtingen binnen. De aanvaller deed het uitstekend bij AS Béziers en moest bij Cercle de vertrokken Cardona vervangen. De Vereniging leent hem nu voor een seizoen uit aan Le Mans FC. 


Mauro Icardi en Keylor Navas spelen dit seizoen voor PSG

PSG heeft op de slotdag van de transfermercato nog stevig uitgehaald. Niet alleen Neymar blijft, maar er komen ook nog twee internationale toppers bij. (Lees meer)


Brandon Baiye verlaat Club Brugge definitief

Club Brugge pakte vandaag uit op de transfermarkt met de komst van Balanta en Diagne. Het ziet nu ook wel een talentvolle middenvelder vertrekken. (Lees meer)


Antwerp stelt Gano, Defour en Benson voor

Als ze bij Antwerp iets doen, is het altijd wel opzienbarend. Op de laatste dag van de transfermarkt heeft The Great Old maar liefst drie spelers tegelijkertijd voorgesteld. (Lees meer)


Antwerp laat beloftevolle middenvelder vertrekken

Het Nieuwsblad kondigde zonet aan dat Egor Nazaryna de club gaat verlaten. De Oekraïense middenvelder kwam dit seizoen niet meer in het stuk voor en gaat in eigen land aan de slag bij Karpaty Lviv. De Oekraïense club huurt hem voor een seizoen met aankoopoptie. 


Feyenoord pakt uit op de transfermarkt met voormalig target van Club Brugge

Feyenoord Rotterdam heeft op de slotdag van de transfermercato nog flink uitgehaald op de transfermarkt. De Nederlandse club haalt Marcos Senesi weg bij San Lorenzo, hij tekent een contract voor vier seizoenen. 


UPDATE: OFFICIEEL: AA Gent laat voormalig recordtransfer vertrekken naar tegenstander uit de Europa League
Foto: © photonews

Franko Andrijasevic gaat AA Gent verlaten voor HNK Rijeka

AA Gent is nog volop bezig met de transfers van Dylan Mbayo en Faris Haroun af te ronden, maar ook uitgaand is er nog beweging. (Lees meer)


OFFICIEEL: Luciano Slagveer verlaat Sporting Lokeren en trekt naar de Eredivisie

Sporting Lokeren is een van zijn overbodige spelers kwijt. Luciano Slagveer verlaat de club en gaat aan de slag bij FC Emmen. Verder mogen ook nog Guus Hupperts, Jakub Reznicek, Julian Michel, Stefano Marzo, Mickaël Tirpan, Omri Ben-Haroush, Arno Monsecour en Gil Van Moerzeke de club nog verlaten. 


Anderlecht denkt aan Michy Batshuayi en Yannick Bolasie

Anderlecht hoopt op de laatste dag van de transfermarkt  nog een extra aanvaller te halen. Club Brugge kaapte Mbaye Diagne, waardoor Anderlecht op zoek moest naar een alternatief. (Lees meer)


Antwerp slaat unieke dubbelslag met twee kanjers uit Premier League, straks al voorstelling

De ploeg waar op transfer deadline day het meeste verkeer zal zijn in België? Dat is zonder twijfel Royal Antwerp FC. (Lees meer)


VVV-Venlo huurt John Yeboah van VfL Wolfsburg

VVV-Venlo huurt John Yeboah van VfL Wolfsburg. Dat heeft de club laten weten in een persbericht. 


Juventus wilde nog komen shoppen bij Barcelona

Juventus Turijn wilde Ivan Rakitic op transfer deadline day nog weten binnen te pompen in de ploeg, weten Spaanse media.


Laurens De Bock trekt naar Sunderland

Laurens De Bock heeft op de laatste dag van de transferperiode nog een opvallende transfer gerealiseerd. De linksachter trekt naar het Stadium Of Light. (Lees meer)


Club Brugge denkt aan Ryan Kent

Het gaat hard bij Club Brugge. Na Mbaye Diagne en Eder Balanta zou blauw-zwart maandag nóg een grote transfer kunnen realiseren. (Lees meer)


Ex-Buffalodoelman kan oplossing vinden voor maanden zonder spelen

Lovre Kalinic beleefde nog niet al te veel plezier aan zijn transfer naar Engeland, maar zou nu voor een uitleenbeurt kunnen staan. Er is volgens Sky Sports interesse uit diverse landen in de goalie van Aston Villa, ex-Gent.


OFFICIEEL: Belgisch jeugdinternational naar Bolton

De transfer van Thibaud Verlinden van Stoke City naar Bolton Wanderers is ondertussen wereldkundig gemaakt door zijn nieuwe club:


Habibou naar AA Gent?

Opvallend: plots dook ene Habib Habibou op bij KAA Gent. Komt hij naar de Buffalo's? Op het eerste zicht lijkt het niet over een terugkeer te gaan, weet Het Nieuwsblad.


OFFICIEEL: Nacho Monreal heeft nieuwe club

Nacho Monreal heeft nu eindelijk ook officieel zijn nieuwe club te strikken. Dat heeft Real Sociedad aangekondigd:


Na Engelse en Duitse interesse gaat goudhaantje Lokeren naar Gent, talent in ruil naar het Waasland?
Foto: © photonews

Na Engelse en Duitse interesse gaat goudhaantje Lokeren naar Gent, talent in ruil naar het Waasland?

Sporting Lokeren is niet al te goed begonnen aan het nieuwe seizoen in 1B. Toch rekent het erop nog een goed seizoen te draaien, terwijl er nu ook interesse is vanuit 1A in een groeibriljantje. (Lees meer)


Wat doet Lovren?

Dejan Lovren leek de hele zomer aanspraak te maken op een transfer, maar uiteindelijk blijft hij toch gewoon bij Liverpool. Dat weet alvast The Sun te melden.


'Milan wil Taison, maar zijn club doet moeilijk'

AC Milan toont volgens Italiaanse bronnen interesse in Taison, maar bij Shakhtar Donetsk willen ze meer dan 20 miljoen euro vangen.


OFFICIEEL: Chicharito heeft transfer beet

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het ook helemaal officieel: Sevilla heeft de komst van Chicharito aangekondigd:


Zoon Verlinden op weg naar Bolton?

Thibaud Verlinden - zoon van Dany - zou Stoke City kunnen verlaten voor Bolton. Dat laat alvast Sky Sports weten.


Reza Ghoochannejhad keert terug naar Nederland

Reza Ghoochannejhad verlaat Cyprus en keert terug naar Nederland. Volgens Voetbal International staat de Iraniër op het punt om een contract te tekenen bij PEC Zwolle. (Lees meer)


Thomas Meunier op weg naar Italië?

Als we Sky Sports mogen geloven, zou Thomas Meunier PSG wel eens kunnen verlaten op transfer deadline day. Een deal met Juventus ligt op stapel, Mattia De Sciglio zou de omgekeerde beweging maken.


Bolingi ook nog weg bij Antwerp?

Het worden nog drukke uren voor Royal Antwerp, ook aan uitgaande zijde. Ook een transfer van Jonathen Bolingi ligt nog op tafel, KAS Eupen wordt door Het Nieuwsblad genoemd.


Sevilla heeft Chicarito beet

Javier Hernández, beter bekend als Chicarito heeft een transfer beet. De Mexicaan ruilt West Ham voor Sevilla. De Spaanse club betaalt acht miljoen euro voor hem.

Chicarito speelde in het verleden voor Manchester United en Real Madrid. De 31-jarige aanvaller speelde ook al 108 keer voor Mexico.


OFFICIEEL: Club Brugge haalt uit op transfer deadline day met unieke dubbelslag

Club Brugge is stilaan zijn ploeg aan het klaarmaken om te schitteren in de Champions League. Op de laatste dag van de zomermercato heeft het nog twee spelers aangekondigd. (Lees meer)


OFFICIEEL: ambitieuze amateurclub strikt jeugdproduct Anderlecht en Standard met ervaring bij Oostende en Gent
Foto: © photonews

OFFICIEEL: ambitieuze amateurclub La Louvière strikt met Sébastien Locigno jeugdproduct Anderlecht en Standard met ervaring bij Oostende en Gent

Hij deed heel wat ervaring op bij verschillende clubs in de Jupiler Pro League, maar na een jaar zonder voetballen gaat hij nu aan de slag bij een opvallende club. (Lees meer)


Ex-speler Genk en Antwerp ziet contract ontbonden worden

Het contract van Tino-Sven Sušić is per direct ontbonden door VVV-Venlo. Daardoor kan hij transfervrij verkassen, vermoedelijk naar Hajduk Split in Kroatië.


Zoals verwacht: Navas in Parijs

Het ziet er meer en meer naar uit dat Keylor Navas Real Madrid zal inruilen voor PSG. De doelman is alvast in Parijs om er medische testen af te leggen.


'Deal rond Icardi dan toch rond'

De deal tussen Internazionale en PSG over Mauro Icardi is zo goed als rond. Dat meldden verschillende Italiaanse bronnen. Deze namiddag zouden medische testen volgen in Parijs.


OFFICIEEL: Darmian verlaat Manchester United voor Italiaans avontuur

Het hing al even in de lucht, maar op transfer deadline day is het nu helemaal uitgekomen: Matteo Darmian verlaat Manchester United en gaat in Italië aan de slag.


Mauricio Pochettino is duidelijk over Eriksen

Mauricio Pochettino heeft er bij de BBC goede moed in. Volgens hem is het quasi uitgesloten dat Christian Eriksen op maandag nog vertrekt bij Tottenham. 


'Wanyama heeft dan toch nog een club gevonden'

Victor Wanyama komt dan toch niet naar Club Brugge, maar lijkt nu wel een nieuwe uitdaging te hebben gevonden. Die zou volgens de Britse pers bij Celtic Glasgow liggen. 


'Antwerp wil stunten met ervaren verdediger met marktwaarde van 12 miljoen euro'
Foto: © photonews

'Antwerp wil stunten met ervaren verdediger Wesley Hoedt van Southampton, met marktwaarde van 12 miljoen euro'

Bij Antwerp lijkt het nog een hele drukke dag te gaan worden. Minstens drie inkomende en enkele uitgaande transfers worden verwacht. Daarbij ook een hele grote inkomende naam nog. (Lees meer)


'Dan toch? Faris Haroun legt medische testen af en verkast naar grote concurrent'

Laszlo Bölöni wil niet dat Faris Haroun vertrekt bij Royal Antwerp, maar het zit er wel degelijk op Transfer Deadline Day aan te komen. (Lees meer)


Amara Baby kan van Antwerp naar STVV

Er gaat vandaag nog het één en ander bewegen op de Bosuil. Waarschijnlijk vertrekken er ook nog een paar jongens. Amara Baby kan daarbij zijn... (Lees meer)


Geoffry Hairemans trekt vandaag waarschijnlijk naar KV Mechelen

Geoffry Hairemans voelt de bui al hangen. Ondanks een goed seizoensbegin is Antwerp vooral voor zijn positie versterkingen aan het halen. Voor hem is de maat dan ook vol: hij wil naar een ploeg waar hij het hele seizoen een eerlijke kans zal krijgen. (Lees meer)


KAS Eupen heeft met Omid Ebrahimi een tweede Iraans international binnengehaald

KAS Eupen had zich meer voorgesteld van zijn seizoensbegin dan een twee op achttien en wilde zich daarom nog flink versterken. (Lees meer)


Dringend versterking nodig? 'Diagne komt niet én Anderlecht ziet ook andere spits nog vertrekken op transfer deadline day'
Foto: © photonews

Dringend versterking nodig? 'Diagne komt niet én Anderlecht ziet ook andere spits nog vertrekken op transfer deadline day'

RSC Anderlecht moet op transfer deadline day nog op zoek naar een spits, zoveel lijkt duidelijk. Het moest al slecht nieuws incasseren én bovendien lijkt een aanvaller ook nog te vertrekken. (Lees meer)


'Waasland-Beveren wil Nordin Jackers (Genk) en Louis Verstraete (Gent) binnenhalen'

De wedstrijd van dit weekend tegen Charleroi heeft het voor Waasland-Beveren opnieuw pijnlijk duidelijk gemaakt: in alle linies kan de ploeg nog versterking gebruiken. En daar zijn ze ook volop aan aan het werken. (Lees meer)


Felice Mazzu moet vrezen, maar zal extreem blij zijn als het middernacht is: "Cruciaal dat Ally Samatta blijft"

KRC Genk pakte een puntje op bezoek bij Club Brugge op Jan Breydel en lijkt zo gewapend voor opnieuw een goed seizoen. Al heeft coach Félice Mazzu nog steeds schrik. (Lees meer)


Antwerp wil bijzonder ver gaan: Defour gespot in Waregem én nog twee transfers op komst

De Europese uitschakeling, gevolgd door ook een nederlaag aan de Gaverbeek van Zulte Waregem: het was een lastige week voor Antwerp. Maar met oog op de rest van dit seizoen willen ze zich wapenen. (Lees meer)



Transfernieuws en Transfergeruchten 01/09 Transfernieuws en Transfergeruchten 03/09

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties