Nederland klopt Duitsland in eigen huis na fantastisch laatste halfuur

Dennis Rosiers
| 3 reacties

Nederland won vanavond de spektakelmatch in en tegen Duitsland met 2-4. De Mansschaft was gedurende een lange periode de betere ploeg, maar in het laatste halfuur swingde Oranje.

Het begon nochtans niet goed voor Oranje. In de achtste minuut kon Cillessen een trap van Klostermann nog stoppen, maar Gnabry was goed gevolgd en legde de 1-0 tegen de touwen.

In minuut 59 werd het 1-1: Babel zette zich goed door op de linkerflank en bracht de bal voor. Frenkie de Jong infiltreerde op het gepaste moment en werkte de gelijkmaker koelbloedig af.

Vijf minuten later kwam Oranje voor het eerst op voorsprong. Neuer kon een kopbal van van Dijk na hoekschop van Blind niet klemmen. Depay bracht de afgeslagen bal voor en Tah werkte de bal in eigen doel.

Nog eens vijf minuten later was alles weer te herdoen. De Ligt krijgt de bal heel ongelukkig - hij wist zelfs niet eens waar de bal was - tegen de hand. Kroos nam het cadeau aan en trapte de strafschop overtuigend binnen.

In de tachtigste minuut is het debutant Malen die Oranje weer op voorsprong bracht. Depay stuurde Wijnaldum weg, die legde de bal opzij en de PSV-aanvaller legde de 2-3 binnen.

In blessuretijd volgde de kers op de taart. De onvermoeibare Wijnaldum leverde zijn zoveelste inspanning en kon een mooie voorzet van Depay knap afwerken. Zo werd het 2-4 voor Nederland en doen ze een gouden zaak in hun poule.