Kroatië wint vlot, Oostenrijk houdt schietoefening

Dennis Rosiers

Er stonden vanavond verschillende Europese qualifiers op het programma. Hier een overzicht van de gespeelde wedstrijden in groep E en groep G.

Groep E

Slovakije - Kroatië : 0-4

Het duurde lang vooraleer de Kroaten de ban konden breken in Slovakije. Het was Vlasic die de vice-wereldkampioen op slag van rust op voorsprong bracht. Na de pauze ging het vlotter: via Perisic, Petkovic en Lovren werd het een overtuigende zege voor Kroatië.

Wales - Azerbeidjan : 2-1

Halverwege de eerste helft werd het 1-0 voor Wales na een own-goal van Pashayev. Op het uur kwamen de Azeri verrassend genoeg op gelijke hoogte via een doelpunt van Emreli. Het was de Welshe aanvoerder, Gareth Bale, die de drie punten voor Wales toch thuis kon houden. Hij scoorde met het hoofd het winnende doelpunt vijf minuten voor affluiten.

Groep G

Oostenrijk - Letland : 6-0

De Oostenrijkers hadden geen kind aan Letland vanavond. Oostenrijk zat al snel op rozen na doelpunten van Arnoutovic en Sabitzer in het openingskwartier. Na de rust duwden de Oostenrijkers door. Arnautovic (penalty), Steinbors (own-goal), Laimer en Gregoritsch zorgden voor de zware 6-0 eindscore.

Slovenië - Polen : 2-0

Polen, met man in vorm Lewandowski 90 minuten op het veld, ging ietwat verrassend onderuit in Slovenië. Iets voorbij het halfuur bracht Struna de Slovenen op 1-0. Sporar verdubbelde na 65 minuten de voorsprong. Knap resultaat voor Slovenië, dat terug helemaal meedoet in deze poule.