De transferrapporten van de 'kleinere clubs': Cercle Brugge en Waasland-Beveren - te jong vs fikse eindsprint
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 1 reacties

De transferrapporten van de 'kleinere clubs': Cercle Brugge en Waasland-Beveren

De transferrapporten van de 'kleinere clubs': Cercle Brugge en Waasland-Beveren - te jong vs fikse eindsprint

De transferzomer zit erop. Alle Belgische topclubs deden stuk voor stuk enkele interessante transfers, zowel inkomend als uitgaand. Maar zijn ze nu sterker of zwakker geworden? Wij maakten het rapport op van Cercle Brugge en Waasland-Beveren.

Cercle Brugge - Roep om ervaring, jong geweld aangetrokken

De Vereniging begon zonder echt slecht te spelen met een 0 op 12 aan de competitie en dat werd onder meer geweten aan een gebrek aan ervaring. Stef Peeters (27) en Idriss Saadi (27) zijn de enige nieuwkomers met de nodige ervaring. Eerstgenoemde nam de ploeg op sleeptouw en Saadi is nog niet de spits die we kennen van in zijn periode bij Kortrijk.

Voor het overige werd er een nieuw blik aan Monaco-beloften geopend waarvan Serrano en doelman Badiashile (21) de oudsten zijn. Coulibaly, Foster en Gory behoren tot de meest recente aanwinsten en lieten al wat van hun kunnen zien tijdens de matchen tegen Waasland-Beveren en KAA Gent.

Ondanks de schreeuw om ervaring zijn het vooral erg jonge spelers die de kern van Cercle hebben vervoegd. Een groot deel van hen zelfs zonder veel ervaring op het hoogste niveau. Als Cercle wil overleven zal het meer moeten doen dan alleen goed spelen. Om een overwinning over de streep te trekken moet je ook wat métier hebben.

Waasland-Beveren - beter laat dan nooit

Het vertrek van Ampomah en Boljevic betekende veel kwaliteitsverlies en ook wat geld in de lade. De club schoot, onder meer door de onzekerheid na operatie 'Propere handen', pas laat op gang en liep heel de mercato achter de feiten aan. De fans wilden investeringen zien, maar die kwamen er niet.

Tot aan het sluiten van de transfermarkt. Met Nordin Jackers werd een doelman aangetrokken die normaal gezien klaar moet zijn voor het grote werk en ook in het aanvallende compartiment kwamen er nog twee last-minute versterkingen: Durmishay wordt gehuurd van Olympiakos en Dhauholou van Anderlecht.

Aan het einde van de rit was er een target dat niet werd binnengehaald: Louis Verstraete. Gent wou niet meer meewerken met de deal, maar vier dagen na het sluiten van de markt werd Kobayashi, een Japanse aanvallende middenvelder, transfervrij overgenomen. Dit seizoen kondigt zich nu al aan als een lang gevecht tegen de degradatie, maar de fikse eindspurt in de mercato zou weleens de redding kunnen betekenen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties