Jonathan Bolingi vroeg Mbokani om raad : "De "Oude" heeft me gezegd hierheen te komen"
Dennis Rosiers vanuit Eupen
| 5 reacties

Jonathan Bolinig besprak transfer naar Eupen met Mbokani

Jonathan Bolingi vroeg Mbokani om raad  : "De "Oude" heeft me gezegd hierheen te komen"
Foto: © SC

De Congolese aanvaller werd door Eupen gehuurd van Antwerp op de slotdag van de mercato. Bolingi ging alvorens te beslissen eerst ten rade bij 'oudje' Dieumerci Mbokani.

Jonathan Bolingi is bij Eupen toe aan zijn vierde Belgische club, na Moeskroen, Standard en Antwerp. Op de persvoorstelling legde de Congolese international (22 caps, 7 doelpunten) uit waarom hij voor een uitleenbeurt aan de Pandas koos: "Bij Antwerp speelde ik nooit op mijn beste positie. Ik ben een doelpuntenmaker, een spits. Maar ik ben geen winger. Voorzetten geven en dribbelen zijn niet mijn grootste kwaliteiten. Ik wil nu absoluut spelen en veel minuten maken. Ik ben naar hier gekomen om doelpunten te maken en zo de club helpen om te stijgen in het klassement", aldus de 25-jarige aanvaller.

Toch zal het bij Eupen ook niet evident worden om vaste waarde te worden. Eupen heeft namelijk maar liefst vijf spitsen in zijn kern, voor één plaats. "Ik ben niet bang voor de concurrentie. Ik vind het zelfs positief, want het zet spelers aan om alles te geven."

De ex-speler van TP Mazembe ging wel eerst ten rade bij Dieumerci Mbokani. "Dieu, de "Oude", geeft me altijd raad. Hij zei me dat ik hierheen moest komen om speeltijd te vergaren en om me verder te ontplooien."

Bolingi sukkelt nog steeds met een blessure en werkt dagelijks intensief met de kine. "Ik ben nog niet 100% fit. Binnen een week zou ik helemaal speelklaar moeten zijn. Tegen Standard? we zullen zien, Inch'Allah", bestluit Bolingi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties