🎥 Brugse derby, altijd iets speciaal (mét beelden): "De vlag planten na zege? Vooral bezig met ..."

🎥 Brugse derby, altijd iets speciaal (mét beelden): "De vlag planten na zege? Vooral bezig met ..."

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdagavond staat de Brugse derby op het programma. Een belangrijke wedstrijd in Brugge, al kijken ze bij blauw-zwart ongetwijfeld ook al wat verder naar de match tegen Galatasaray. Coach Philippe Clement wil de focus echter op de wedstrijd tegen de Vereniging, want in het verleden ...

"Cercle heeft zaterdag niet te verliezen, eigenlijk een beetje zoals wij in de Champions League”, besefte Philippe Clement op zijn persconferentie voorafgaand aan het duel met de kleine broer. "Het blijft een geladen wedstrijd."

"Het zal ook een zware wedstrijd worden, ik zit al lang genoeg bij Club Brugge om te weten hoe belangrijk die wedstrijd is voor Cercle. Als ze een veilig seizoen draaien en punten kunnen afpakken van Club, dan hebben ze een geweldig seizoen gehad."

Vorig seizoen gingen de poppen aan het dansen na het 2-2 gelijkspel tussen beide teams, omdat die van Cercle toen de vlag gingen planten op de middenstip. Of dat nu ook zal gebeuren als Club wint? "Daar ben ik niet mee bezig", aldus Clement. "We zijn meer bezig met de punten te pakken op verplaatsing, minder met de derbysfeer errond."

Ook in het verleden waren er al meermaals erg leuke derby's tussen Cercle Brugge en Club Brugge te bezichtingen op Jan Breydel. Zo won Club er ooit eentje met 10-0, met onder meer een hattrick van Frank Farina. Een jaar later was het dan weer 5-5, met onder meer doelpunten van Josip Weber (voor Cercle) en Foeke Booy (voor Club).

De laatste zege van Cercle tegen Club? Daarvoor moeten we terug naar het seizoen 2013-2014, toen Stephen Buyl en Junior Kabananga voor een 2-0 overwinning en het delirium voor de Vereniging zorgden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties