Kevin Debaty heeft spijt: "Ik wou dat ik de pagina met de supporters van FC Luik kon omkeren"
Nils Wens
| 3 reacties

Kevin Debaty is duidelijk: "Ik wou dat ik de pagina met de supporters van FC Luik kon omkeren"

Kevin Debaty heeft spijt: "Ik wou dat ik de pagina met de supporters van FC Luik kon omkeren"
Foto: © SC

De voormalige doelman van Waasland-Beveren heeft zich aangesloten bij FC Luik, een ploeg in eerste amateurs. Een ervaren aanwinst voor de club.

Het is nog niet officieel, maar Kevin Debaty trekt hoogstwaarschijnlijk naar FC Luik. De 30-jarige doelman was vrij sinds zijn contract in Waasland-Beveren werd beëindigd. Een kwaliteitsvolle rekruteerder voor de Luikse club, ook al waren sommige fans niet tevreden met deze transfer.

"Ik was jong en dom op dat moment. In 2012 heb ik tijdens de wedstrijd tegen Luik in Sprimont een T-shirt van Standard onder mijn broek gedaan. Ik liet het zien en toen werd het een algemeen gevecht. Het had nooit mogen gebeuren, ik ging die dag over de schreef."

"De voorstanders van FC Luik verdienden dit niet. Het eerste wat we moeten doen is ons verontschuldigen bij hen. Het zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat ze mijn verontschuldigingen aanvaarden, maar ik zal er alles aan doen om hun vertrouwen te winnen en ik zal alles op het veld geven," zei de voormalige Standard-keeper.

De speler zegt dat hij volwassener is en zich heeft ontwikkeld: "Ik ben getrouwd en heb een kind. Ik had 200% schuld toen ik aan de provocatie begon. Daarnaast hou ik van de fans die zingen, schreeuwen en tot het einde toe achter hun team staan. Ik zou graag met hen verder willen gaan", zegt de voormalige patro-speler, die vervolgens over zijn ambities praat.

"Het doel van de club is om van jaar tot jaar vooruitgang te boeken en dan terug te keren naar het pro-niveau. Met mijn ervaring bij Patro, Antwerp en Waasland-Beveren denk ik dat ik iets kan bijdragen aan dit team. Ik ben nu Rood en Blauw en ik zal mijn uiterste best doen voor deze club. Ik zal de oudste speler in de ploeg zijn met 30 jaar en ik ben gemotiveerd om deze leidinggevende rol op me te nemen," concludeerde Kevin Debaty.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties