Verschaeren over zijn eigen vorm en het systeem Kompany: "We denken te veel na"

Verschaeren over zijn eigen vorm en het systeem Kompany: "We denken te veel na"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Yari Verschaeren is één van de jongens waar zondag naar gekeken wordt om Anderlecht door Jan Breydel te slepen. Nog steeds veel druk dus voor een 18-jarige jongen. Ook hij deelt immers in de malaise, want zijn teller qua assists en doelpunten staat nog steeds op nul.

En dat frustreert hem. "Dat ik minder beslissend ben, heeft te maken met verschillende factoren. Vanop de flank kon ik iets meer voorzetten trappen en nu speel ik vaker centraal. Al maakt dat voor mij ook niet zoveel uit. Wat wel veranderd is, is dat veel teams nu echt een mannetje op mij plakken. Vorige week tegen Antwerp zat Steven Defour constant op mijn huid", verklaart hij in Het Nieuwsblad.

"Ik kreeg geen seconde om weg te draaien met de bal. Vorig seizoen had ik meer vrijheid omdat de tegenstanders mij niet zo goed kenden. Dat is wennen. Vooral omdat ik een type ben dat de bal veel moet voelen en dan is zo'n vaste bewaker ergerlijk. En uiteraard moet ik ook nog aanpassen aan het systeem van Kompany."

En dat systeem duurt lang om aan te leren... Te lang? “Er zijn zoveel details en zeker in het begin is het moeilijk om op alles tegelijk te letten. Je moet je steeds afvragen: Waar is de bal en bevind ik me in de juiste positie? Wat zijn de looplijnen? Op dit moment denken we nog te veel na op het veld, maar eens alles er echt ingeslepen is, zullen we automatisch goed voetballen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties