Interview Ex-jeugdspeler Anderlecht speelde grote rol in opmerkelijke Europese comeback: "Er waren er veel die mijn keuze bekritiseerden"

Ex-jeugdspeler Anderlecht speelde grote rol in opmerkelijke Europese comeback: "Er waren er veel die mijn keuze bekritiseerden"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Anderlecht had hij geen toekomst meer, maar Antoine Bernier heeft zich wel laten zien bij F91 Dudelange. Donderdag had hij met een goal en een assist een grote rol in de winst van de Luxemburgers op het Europese toneel.

Dudelange draaide de situatie op het veld van APOEL Nicosia helemaal om. In een knotsgekke match werd het uiteindelijk 3-4 en Bernier had daar een groot aandeel in. "Ongelooflijk", vertelt de 22-jarige middenvelder ons. "Als je ziet hoe die match zich ontwikkelde... Ik denk dat niet veel mensen nog in ons geloofden."

Bertrand Crasson nam de fakkel over van Emilio Ferrera deze week. "We moeten blijven werken en niet te veel dromen", aldus Bernier. "Het doet me wel plezier dat ik hier minuten krijg, want ik wou eigenlijk ook in België mijn kans krijgen. Zowel bij Anderlecht als bij Antwerp, maar ik heb er geen gekregen."

Nu speelt hij dus op uitleenbasis voor de Luxemburgse kampioen. "Veel mensen hebben mijn keuze bekritiseerd. Ze zeiden dat ik naar een minder niveau ging. Maar als je geen risico's neemt in het leven geraak je nergens. We beseffen nog niet goed wat we hebben gerealiseerd met deze club."

En nu wachten ook nog confrontaties met Sevilla, matchen waar Bernier naar uitkijkt. "Ik heb al tegen grote ploegen gespeeld met de jeugd van Anderlecht, maar dat is niet hetzelfde. Sevilla, dat zal nog iets anders worden. Het zou fantastisch zijn moesten we ons kwalificeren voor de volgende ronde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties