Interview Frederic Frans: "We moeten meer winnaarsmentaliteit kweken"

Dennis Rosiers
| 0 reacties
Frederic Frans: "We moeten meer winnaarsmentaliteit kweken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen zaterdag trok Lierse Kempenzonen in Dessel alweer aan het kortste eind. Het verloor met 2-1 en blijft zo achter met een troosteloze 0 op 12. Volgend weekend komt Deinze, de leider in Eerste Amateur op bezoek op het Lisp.

Frederic Frans, die na zijn terugkeer uit Schotland meteen aanvoerder werd, heeft er woelige weken opzitten bij Lierse Kempenzonen. De centrale verdediger is eerlijk in zijn analyse. “Het klopt dat we wel wat pech hebben gekend, maar het zou te gemakkelijk zijn om alles daaraan te wijten. Als je vier wedstrijden op rij verliest, weliswaar telkens met één doelpunt verschil, is er meer aan de hand dan enkel pech. We moeten meer winnaarsmentaliteit kweken”, aldus Frans.

“Op zich voetballen we vaak niet onaardig, wat toch hoopgevend is. Daar kunnen we op verder bouwen. Alleen moeten we efficiënter worden, want we laten toch veel kansen onbenut. Ook verdedigend kan en moet het ook een stuk scherper.”

Het gevaar is nu dat de slechte start in de hoofden van de spelers gaat kruipen. Frederic Frans beseft dit maar al te goed. “Het is normaal dat dit in de kopjes kruipt, zeker bij de jonge gasten. Je probeert positief te blijven, maar dat is niet altijd eenvoudig na een nieuwe verliespartij. We moeten beseffen dat het beter moet, maar we moeten ook niet te veel beginnen na te denken. Het is de taak van ervaren mannen zoals mezelf, Yoni Buyens en Thomas Wils om het positieve naar boven te blijven halen. Want we moeten vrij kunnen blijven voetballen. Alleen zo kunnen we deze situatie omkeren”, besluit de strijdvaardige Frederic Frans.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties