Brys niet opgezet met extra veiligheidsmaatregelen voor Limburgse derby: "Dat is niet wat wij als club willen uitstralen"

Clint Vens
| 0 reacties
Brys niet opgezet met extra veiligheidsmaatregelen voor Limburgse derby: "Dat is niet wat wij als club willen uitstralen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met STVV tegen Racing Genk staat er morgenavond een felbeladen derby op het programma. Naar aanleiding van enkele relletjes vorig seizoen, greep STVV in met extra maatregelen. Dit tegen de zin van STVV-coach Marc Brys.

Zo wordt er een kooi van plexiglas en netten gemaakt om brandbommen uit het Genkse vak tegen te gaan. Volgens Brys zal dit enkel maar voor nog meer problemen zorgen:

"Ik vind dat ongelukkig. Want dat is niet wat wij als club willen uitstralen.Oké dat je geen beschadiging van de grasmat wil, natuurlijk", zegt de STVV-coach in Het Laatste Nieuws.

"Ik vrees alleen dat je het extra accentueert en daarmee eventuele problemen verplaatst naar plekken die minder beheersbaar zijn." De politiediensten doen alvast de nodige inspanningen. Zo worden bijna 300 stewards ingeschakeld om de veiligheid van de supporters te garanderen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties