Witsel en Thorgan Hazard geraken in eigen huis niet voorbij Werder Bremen

Dennis Rosiers

Borussia Dortmund kwam vandaag in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Werder Bremen. Bij de thuisploeg stonden Axel Witsel en Thorgan Hazard negentig minuten tussen de lijnen.

Werder Bremen kwam in het Signal Iduna Park al snel op voorsprong via Milot Rashica (ex-Vitesse). In de negende minuut bracht Mario Götze Dortmund langszij met een knappe kopbal (zie filmpje).

Vlak voor rust scoorde aanvoerder Marco Reus de 2-1 voor de thuisploeg. Werder Bremen gaf zich echter niet gewonnen en kwam via Marco Friedl terug op gelijke hoogte.

Dortmund zette alles op alles, onder meer met invallers Julian Brandt en Paco Alcacer, maar bleef toch steken op een gelijkspel. Hierdoor zakt Borussia Dortmund naar een zevende plaats in de Bundesliga, weliswaar slechts op drie punten van leider Bayern München.