Interview Davy Schollen blikt vooruit naar Limburgse derby: "Gezonde rivaliteit"

Davy Schollen blikt vooruit naar Limburgse derby: "Gezonde rivaliteit"

Hoogspanning zaterdagavond in Limburg. Sint-Truiden ontvangt dan landskampioen én eeuwige rivaal Racing Genk. Kan Felice Mazzu in zijn eerste Limburgse derby de overwinning meenemen naar Genk? Hij zou er de Genk-fans een mooie dienst mee bewijzen.

We spraken hierover met Davy Schollen. De gewezen doelman van onder meer Anderlecht speelde tal van Limburgse derby’s, zowel met Sint-Truiden als met Racing Genk.

“Die derby blijft speciaal. Het gaat om wie zich de beste ploeg van Limburg mag noemen. Ik herinner me dat het vooral voor de supporters van STVV de match van het jaar worden. Al heb ik de rivaliteit tussen STVV en Genk altijd als ‘gezond’ ervaren”, aldus Davy Schollen.

Over het wedstrijdverloop van zaterdag is Schollen voorzichtig. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik het voetbal niet meer echt van nabij volg. Ik steek enorm veel tijd in mijn pas opgerichte keepersschool. Laat me voor de wedstrijd van zaterdag de kerk in het midden houden: ik gok op een gelijkspel”, lacht de 41-jarige Schollen, die in 2015 zijn carrière afsloot bij STVV.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties