Man City neemt drie punten mee uit Goodison Park

Manchester City heeft de moeilijke uitwedstrijd tegen Everton tot een goed einde gebracht. In de tweede helft nam het afstand van de Toffees: het werd 1-3.

Man City kwam na 24 minuten op voorsprong. Kevin De Bruyne leverde alweer een fantastische voorzet af voor Gabriel Jesus. De Braziliaan kopte de bal knap voorbij Pickford. De vreugde was echter van korte duur. Everton kwam langszij via Calvert-Lewin. Hij tikte het voorzet-schot van Coleman in doel.

De Citizens hadden quasi constant overwicht, maar ze moesten toch lang wachten op het tweede doelpunt. Een vrije trap werd door Riyad Mahrez hard langs de muur in de verre hoek getrapt. Ederson moest nog een paar keer gepast tussenkomen om een nieuwe gelijkmaker te voorkomen.

Vijf minuten voor tijd zorgde Sterling voor de zekerheid. Hij werkte, na een actie van de ingevallen Aguëro, de bal via de lat binnen. Kevin De Bruyne werd na 80 minuten gewisseld door Bernardo Silva.