Berahino heeft een plan voor zichzelf én Essevee: "Daar geloof ik echt in"

Redactie
| 7 reacties
Berahino heeft een plan voor zichzelf én Essevee: "Daar geloof ik echt in"

Zulte Waregem haalde in het tussenseizoen een grote naam naar de Jupiler Pro League. De aanvaller koos weloverwogen voor de fusieclub. "Hier zijn de verwachtingen niet meteen torenhoog."

West Bromwich Albion, Stoke City en dus nu Zulte Waregem. Saido Berahino trok in 2016 nog voor vijftien miljoen euro richting The Potters, klaar om de Premier League te veroveren. Het liep echter anders. 

Extrasportieve perikelen duwden de aanvaller echter steeds dieper het moeras in. En dus kwam Zulte Waregem als geroepen. “Ik heb de laatste vier seizoenen veel moeilijke periodes gehad”, steekt Berahino de waarheid niet weg in Het Laatste Nieuws.

Momenteel heb ik één doel voor ogen: spelen in de Europa - of Champions League

Saido Berahino

Zo was er het verhaal van drie kinderen bij drie vrouwen. “Dat verhaal vond ik toch echt té belachelijk. De naam van de vader staat toch op het geboortecertificaat? Ik heb veel zaken meegemaakt die andere voetballers niet doormaken.”

En dus wil de 26-jarige aanvaller zijn carrière in het Regenboogstadion nieuw leven inblazen. “Ik heb er bewust voor gekozen om niet langer in Engeland te blijven. De toekomst? Zeg nooit nooit. Maar ik heb een duidelijk plan uitgetekend om mijn topniveau opnieuw te halen.”

“Dit seizoen bij Essevee zal bepalen waar ik zal staan binnen vijf jaar”, legt de negenvoudig Burundees international uit. “Momenteel heb ik één doel voor ogen: spelen in de Europa - of Champions League. Ik wil met Zulte Waregem Europa in. Daar geloof ik echt in.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties