Degradatiebarometer: kerend momentum voor W-B en Eupen, van kwaad naar erger voor Cercle Brugge

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 1 reacties
Degradatiebarometer: kerend momentum voor W-B en Eupen, van kwaad naar erger voor Cercle Brugge

We gaan nog steeds van de veronderstelling uit dat 'The Process' er dit seizoen vroeg of laat zal door doorkomen bij Anderlecht, dus zijn er nog drie ploegen die onderin strijden voor het behoud: Cercle Brugge, Waasland-Beveren en Eupen. Voor een van de drie zit het momentum helemaal tegen.

Waasland-Beveren

Ook al konden de Waaslanders nog geen enkel duel winnen dit seizoen, mentaal hebben ze wat ons betreft nog een streepje voor op Cercle Brugge. Ze zijn immers al drie weken ongeslagen. Op STVV waren ze de betere ploeg, maar vergaten ze het af te maken. Tegen Moeskroen knokten ze terug na een achterstand en hadden ze een beslissing van de VAR tegen. Op bezoek bij Anderlecht werd er voor elke morzel grond gevochten en viel het ook nog eens mee (de kopbal van Luckassen op de deklat, nvdr).

Mercier heeft iets neergezet na de interlandbreak en bij een overwinning zou de trein wel eens vertrokken kunnen zijn. Volgende week wacht er in eigen huis met KV Oostende, dat toch ook al vier competitiematchen niet meer kon winnen, geen onmogelijke opdracht.

Eupen en Cercle Brugge

Zij beslisten dit weekend wie er, voorlopig, degradatiekandidaat nummer 1 zou worden en het pleit werd gewonnen door de Oostkantonners. Geluk, of pech in het geval van Cercle, speelde een doorslaggevende factor in de kelderkraker. De ommekeer kwam er immers nadat de afgeweken vrijschop van Milicevic binnen dwarrelde.

Het negatieve discours na de nederlaag tegen Antwerp, de blamage in de beker tegen Rebecq, de protesterende fans en de rode kaart van Panzo in de slotminuten zijn toch allemaal tekens aan de wand.

Terwijl het momentum bij Waasland-Beveren en Eupen lijkt te keren, gaat het bij de nieuwe rode lantaarn van kwaad naar erger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties