Vanhaezebrouck: "Vaak de ploeg van Preud'homme die voor problemen zorgt"
Redactie
| 20 reacties

Vanhaezebrouck en De Vlieger hekelen straffeloosheid bij incidenten met fans

Vanhaezebrouck: "Vaak de ploeg van Preud'homme die voor problemen zorgt"
Foto: © photonews

Het voorbije weekend werden twee wedstrijden in de Jupiler Pro League stilgelegd door incidenten met supporters. "Straffeloosheid is hiervan de oorzaak", aldus Geert De Vlieger.

In Sports Late Night werd er nagekaart over de gestaakte matchen STVV-Racing Genk en Standard-Charleroi. “Je moet eerst de oorzaak aanpakken. Die ligt bij de clubs. Zij zijn verantwoordelijk voor het product voetbal. Door hen komen we in Europa weer negatief in het nieuws”, beweert Geert De Vlieger.

De analist uit Lebbeke hekelt de straffeloosheid van de Belgische Voetbalbond. “Er wordt de clubs een straf opgelegd, maar zij gaan altijd in beroep waarna de straf wordt kwijtgescholden.”

Een mening die ook Hein Vanhaezebrouck deelt. “De clubs ontsnappen iedere keer weer aan een straf. Michel Preud’homme mag dan al beweren dat hij het wel weet, maar het is toch vaak zijn ploeg die voor dit soort problemen zorgt.”

Houding STVV schandalig

Beide analisten halen ook uit naar de houding van David Meekers. “Het is een grote schande dat de voorzitter van STVV triomfantelijk staat te spreken alsof zijn ploeg al gewonnen heeft en alsof zijn eigen supporters niet moeten toegesproken worden. Da’s het begin van het probleem.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties