Onverslaanbaar: Club Brugge zet wel héél straf en ongezien reeksje neer in Champions League

Onverslaanbaar: Club Brugge zet wel héél straf en ongezien reeksje neer in Champions League
Foto: © photonews

De 2-2 op bezoek bij Real Madrid werd achteraf omschreven als een zuur en mogelijk duur puntenverlies, maar Club Brugge schreef zo wel geschiedenis in Europa als onoverwinnelijke ploeg.

Club Brugge is aan een prima seizoen bezig en is tot op heden al 15 wedstrijden ongeslagen in alle competities samen, een knap cijfer toch wel voor het lopende seizoen. Maar ook op het Kampioenenbal is het prima bezig.

Door de twee opeenvolgende gelijke spelen staan ze momenteel knap op de tweede plaats in hun groep, al valt nog af te wachten of ze daar gaan kunnen blijven staan - over de gemiste kans van blauw-zwart hier nog eens wat meer informatie.

Toch is het vooral knap welke reeks Club Brugge momenteel aan het neerzetten is in de Champions League, want het is nu al zes(!) wedstrijden op rij ongeslagen in de poulefase van het kampioenenbal - we rekenen de voorrondes nog niet eens mee.

Ongeziene reeks

Tegen Monaco (0-4 ginds, 1-1 thuis), thuis tegen Atlético Madrid en op Borussia Dortmund werd vorig seizoen ook niet verloren, goed voor vier wedstrijden op rij zonder nederlaag. Met de 2 op 6 van nu zijn dat dus zes wedstrijden zonder nederlaag in de poulefase. 

En dat is wel degelijk een ongeziene reeks voor een Belgische ploeg, want nooit eerder kon een Belgisch team zo'n reeks neerzetten in de poules van de Champions League. RSC Anderlecht raakte al eens in de halve finales van het kampioenenbal in het seizoen 1981-1982 met zes wedstrijden zonder nederlaag op een rij, maar dat was toen nog zonder poules.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties