Wordt dit hét wapen van Standard in strijd om bovenste plaatsen? "Gaan er niet veel doen in Antwerp"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Wordt dit hét wapen van Standard in strijd om bovenste plaatsen? "Gaan er niet veel doen in Antwerp"
Foto: © photonews

Standard heeft zijn leiderspositie weliswaar moeten afstaan na gelijke spelen tegen Charleroi en Antwerp, maar toonde in die twee wedstrijden wel bepaalde kwaliteiten die later in het seizoen van waarde kunnen zijn.

Zowel tegen Charleroi als tegen Antwerp kwam Standard terug van een achterstand. In eigen huis een 0-1 ophalen tegen de Zebra's? Tot daar aan toe misschien nog. Maar 2-0 achterstaan op de Bosuil en niet puntenloos huiswaarts keren?

"Dat gaan niet veel teams hier komen doen", besefte Maxime Lestienne na het gelijke spel. Daarin meteen bijgetreden door zijn coach: "Die mentaliteit en wilskracht is iets positief om mee naar huis te nemen, want dat maakt dit een mooi punt."

Voldoening

Het meest opmerkelijke nog was dat Standard vooral op fysiek vlak steeds beter in de wedstrijd leek te komen, ook al hadden ze een zware midweekwedstrijd in en tegen Arsenal moeten spelen - terwijl Antwerp een hele week kon voorbereiden op de match tegen de Rouches.

"Dat zegt toch wel iets. We hebben getoond dat we fysiek in orde zijn, drie dagen na een Europese wedstrijd. Het was soms niet duidelijk wie Europees had gespeeld, dat geeft zeker de nodige voldoening", aldus de oefenmeester van Standard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties