Hernan Losada niet bang voor kritiek: "Ik heb krediet verdiend"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit het Kiel
| 8 reacties

Hernan Losada is niet bang voor de mogelijke kritiek die hem te wachten staat als hoofdtrainer

Hernan Losada niet bang voor kritiek: "Ik heb krediet verdiend"
Foto: © photonews

Beerschot kent geen geheimen voor nieuwbakken coach Hernan Losada. Het publiek kent hij door en door. "De aanhang is fantastisch: uitbundig als het goed draait maar ook superkritisch in mindere periodes", liet hij op de webstek van de club optekenen. Maar die kritiek schuwt hij niet.

"Wij willen voetbal zien", fluitconcerten als het voetbal niet aanvallend genoeg is of "Vreven buiten": het zijn taferelen die we de laatste weken veelvuldig hoorden op het Kiel of tijdens de uitmatchen van Beerschot. Een iconisch figuur die trainer wordt bij de club waar hij aanbeden wordt, een herkenbare situatie dezer dagen.

Bij een club als Beerschot, of je er nu speelt of traint, is er steeds druk.

Hernan Losada zal op heel wat krediet kunnen rekenen. "Maar ik verdien ook krediet", reageerde hij droogjes. En dat zal hij ook krijgen. Meer dan zijn soms verguisde voorganger. "Na zeven seizoenen hier als speler en anderhalf jaar als beloftencoach. Misschien krijg ik dan meer krediet, ja."

Kritiek zal er altijd zijn. "Dat hoort erbij, maar daar denk ik nu niet aan. Als het toch ooit zover komt: 'so be it'. Trainer zijn is een harde stiel, maar dat was het als voetballer ook", bleef hij nuchter. Ook met de druk zal hij kunnen omgaan. "Bij een club als Beerschot, of je daar nu speelt of traint, is er steeds druk", zei Losada.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties