Bernd Storck gooit het over andere boeg bij Cercle Brugge: "Het is hier Brugge, niet Monaco"

Dante Bellon
| 6 reacties
Bernd Storck gooit het over andere boeg bij Cercle Brugge: "Het is hier Brugge, niet Monaco"

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Bernd Storck werd maandagmiddag aangesteld als de nieuwe coach van Cercle Brugge. De 56-jarige Duitser nam de taak over van de ontslagen Fabien Mercadal, na een laatste plaats en 3 op 30.

Bernd Storck verving afgelopen week Fabien Mercadal als coach van Cercle Brugge. De Duitser trainde afgelopen seizoen Moeskroen nog in onze hoogste vaderlandse voetbalklasse, kent de competitie en zag meteen waar het fout zat bij de Bruggelingen: "Ik heb in het verleden al gezien dat er kwaliteit in de groep zit, maar er is geen teamgeest. Dat is het grote probleem", zei de kersverse Cercletrainer bij zijn aanstelling. 

"Ik sprak al met de spelers en zei hen dat ze positief moeten blijven denken. Ik wil hen weer beter maken. ik geloof in de groep en wil de spelers klaarmaken voor de toekomst. Ik vertrouw hen daarin. Zij moeten mij daar ook in vertrouwen", verklaarde Storck vastberaden.

Geen boetes

Al had de ex-trainer van Moeskroen nog wel een duidelijke boodschap over zijn manier van aanpakken: "Toen ik hier aankwam, zag ik dat ze moesten betalen voor bepaalde dingen. Gsm-gebruik en dergelijke. Daar houd ik niet van. Ik heb mijn manier om discipline op te leggen, maar dat hoort niet bij. Als je te laat bent op training, dan ben je niet klaar om mee te trainen en ga je wat kilometers lopen in plaats van mee te doen. Je moet aan jezelf blijven werken als speler. Dit is een professionele voetbalvereniging."

Brugge, niet Monaco

Ook had hij nog enkele heldere woorden voor zijn spelers: "Sommige spelers moeten realiseren dat het hier niet Monaco is, maar Brugge. Je moet je aan alles aanpassen: de levensstijl, het weer en ga zo maar door. De winter is hier nu eenmaal kouder dan in Monaco. Maar ze moeten vooral in zichzelf blijven geloven en dan volgt het resultaat."

België

Wat weet Storck nog over België? "Ik ben de competitie blijven volgen. Ik heb nog een goed contact met enkele spelers en trainers. Ik heb nog enkele wedstrijden gezien en zag ook hoe goed de Belgische clubs het in Europa doen. Maar ook hoe hard de competitie veranderd is qua speelstijlen en welke nieuwe mensen er zijn. Ik had een andere visie dan Moeskroen, daarom zijn we ook uit elkaar gegaan. Maar nu ben ik coach van Cercle en ik ben hier nu om het beste uit deze spelers te halen in de acht maanden die ons nog resten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties