Krijgt Vertenten gelijk in zijn claim tegen de KBVB? "'Geschonden vertrouwen' komt niet over als een sterk argument"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 3 reacties

Bart Vertenten stuurde een schadeclaim naar de KBVB voor 'onterecht ontslag'

Krijgt Vertenten gelijk in zijn claim tegen de KBVB? "'Geschonden vertrouwen' komt niet over als een sterk argument"
Foto: © photonews

Als we de Patrick Humblet, professor arbeidsrecht, en de verklaringen van Hans Rieder, de raadsman van gewezen ref Bart Vertenten, mogen geloven, dan zit de kans erin dat de schadeclaim van de door de KBVB ontslagen scheidsrechter gegrond is. Dat meldde Het Laatste Nieuws woensdag.

De KBVB stuurde Bart Vertenten de laan uit na uitbreken van het matchfixingschandaal in 2018. De ref zijn integriteit was aangetast en de Bond wees naar de match Antwerp - Eupen waar er een strafschop onterecht was toegekend, maar waar de fout niet bij Vertenten lag. Althans niet volgens het scheidsrechtersverslag. Vertenten vraagt nu een schadeclaim van 130.000 euro.

De ontslagbrief kan maar beter een duidelijke reden hebben, want dat is volgens professor in het arbeidsrecht Patrick Humblet het enige waar een rechter zich op mag baseren. Dat zei hij in HLN. "Geschonden vertrouwen komt niet over als een sterk argument. Als de KBVB die reden gebruikt, dan vrees ik voor hun kansen. De KBVB moet duidelijk zijn waarom een professionele samenwerking niet langer kon."

De voetbalbond, waarvan Humblet vermoedt dat ze met Vertentens ontslag een voorbeeld wilde stellen, wacht de gerechtelijke procedure af en gaat verder niet in op de affaire.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties