De Bruyn wil zondag scoren op het veld van Anderlecht: "Tielemans en ik zouden doorschuiven naar de A-kern"

Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties
De Bruyn wil zondag scoren op het veld van Anderlecht: "Tielemans en ik zouden doorschuiven naar de A-kern"
Foto: © photonews

Alexandre De Bruyn trekt zondag met Sint-Truiden naar Anderlecht. De aanvallende middenvelder speelde tot 2016 voor Anderlecht.

Een doorbraak kwam er uiteindelijk niet bij paars-wit. Twee zware knieblessures speelden daar een grote rol in.

"Ik zie me daar nog zitten in het bureau van John van den Brom. Youri Tielemans en ik. Wij waren de jongeren die zouden doorschuiven naar de A-kern", vertelde De Bruyn in het Nieuwsblad.

Maar tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen blesseerde hij zich aan zijn knieschijf. Wanneer hij na een lange revalidatie de trainingen hervatte, blesseerde hij zich aan zijn andere knie.

"Toen was de motivatie helemaal weg. Ik nam die tweede revalidatie niet serieus. In plaats van te fitnessen, trok ik op met vrienden. Soms zat ik tot drie uur 's nachts op straat. Ik werd een hangjongere. En Anderlecht werd er gek van."

Na een sterk seizoen bij Lommel in eerste amateur belandde hij bij Sint-Truiden. Daar is hij dit seizoen basisspeler. Zondag speelt hij voor het eerst op het veld van “zijn" Anderlecht.

"Ik hoop dat ik scoor. Niet dat ik revanche wil nemen, maar ik wil tonen dat ik nog besta. Soms heb je tijd nodig om door te breken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties