Eerste basisplaats voor Kobayashi, eerste goal: "Maar ik moet veel meer schieten"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 2 reacties

Yuki Kobayashi scoorde tijdens zijn eerste basisplaats voor Waasland-Beveren

Eerste basisplaats voor Kobayashi, eerste goal: "Maar ik moet veel meer schieten"

Na enkele invalbeurten kreeg Yuki Kobayashi nu ook zijn kans van bij de aftrap bij Waasland-Beveren. Met een harde plaatsbal opende hij zijn rekening voor de Waaslanders, al leverde dat in de eindafrekening weinig op.

Wat ons in de eerste basisplaats voor Kobayashi opviel was zijn goede trap bij corners en uiteraard ook zijn goal. De Japanner toonde zich doelgericht, maar dan kennen we hem nog niet goed volgens hem. “Ik schoot twee keer op doel, maar dat had minstens het dubbele moeten zijn”, was hij kritisch voor zichzelf.

27 en toch een van de oudste spelers

Maar die traptechniek is niet het enige sterke punt van de spelmaker. “Ik zie ook goed wat er rondom mij gebeurt. Bovendien is het als een van de ouderen van de ploeg ook mijn taak om iedereen aan te moedigen en bij te sturen. Zo kon ik meteen ook alle corners opeisen, al laat ik anderen ook wel trappen”, besloot Kobayashi.

Alleen Wiegel (28) was zondag ouder dan de 27-jarige Japanner, maar die heeft natuurlijk geen positie centraal op het veld waar hij de troepen kan aansturen. Over heel de kern gezien zijn alleen Wiegel en Moren ouder dan Kobayashi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties