Interview Belgische enclave bij Luxemburgse topclub, ex-Anderlecht-verdediger voelt zich er goed: "Toen Beerschot niet naar 1A ging, viel dat in het water"
Redactie
| 0 reacties

Kobe Cools probeert zijn sporen te verdienen bij F91 Dudelange

Belgische enclave bij Luxemburgse topclub, ex-Anderlecht-verdediger voelt zich er goed: "Toen Beerschot niet naar 1A ging, viel dat in het water"
Foto: © photonews

Je hebt van die Belgen die niet al te veel aandacht krijgen. Zoals de enclave bij F91 Dudelange. Er lopen er maar liefst zes rond bij de Luxemburgse topclub. Onder hen Kobe Cools, de boomlange verdediger die afgelopen zomer bij twee 1B-clubs werd geciteerd.

De 22-jarige Cools had deze zomer nog één jaar contract bij Anderlecht, maar het was duidelijk dat hij daar geen kans meer ging krijgen. En dus begon de zoektocht naar een club waar hij in de eerste ploeg kon spelen. "Bij Lommel had ik een concrete aanbieding. Toen vroeg Beerschot me om op test te komen en ook zij waren concreet. Maar toen ging 1A niet door en viel dat in het water."

Ferrera

Uiteindelijk kwam de reddingsboei van zijn voormalige beloftentrainer bij Anderlecht, Emilio Ferrera. "Hij moet toch iets in mij gezien hebben, anders had hij me niet gevraagd. Ik had een goeie verstandhouding met hem. En het gevoel zat wel goed. Hij haalde nog een paar jongens (Bernier, Bouchouari en Mouhta-Sebtaoui) van de Anderlechtse beloften naar Dudelange. Het is dé topclub in Luxemburg en het Europese verhaal sprak me uiteraard ook aan."

Onder Ferrera speelde Cools zo goed als alles, maar intussen heeft Bertrand Crasson overgenomen en is zijn situatie veranderd. "Goh, ik heb toch al veel minuten gemaakt. Ik ben content tot dusver. Hij probeert andere zaken, maar hij is ook nieuw en wil iedereen leren kennen."

Geen kansen bij Anderlecht

Van de lichting van Cools zijn er weinigen doorgebroken bij Anderlecht. "Ja, ik heb nooit mijn kans gekregen, maar dat zijn de keuzes van de staf. Van mijn lichting zijn er toch heel wat die in een eerste ploeg nu spelen en het daar goed doen. Jaloers ben ik niet op de huidige generatie. Er zijn veel kansen nu, maar ik vind het een prachtig project."

Dudelange is onbekend en onbemind in België, dat ondervindt Cools ook. "Ik kende zelf Dudelange wel van naam, maar voor de rest... Maar nu ondervind ik dat het een heel lastige competitie is. In België wil iedereen wel nog mee voetballen, maar hier houdt men het gesloten, zeker tegen ons. Elke ploeg wil afwachten tegen ons."

Moeilijke competitie wel om je in de kijker te spelen. "Als ik zou zeggen dat ik heel mijn leven hier wil spelen, zou dat een gebrek aan ambitie tonen. Ik wil nog hogerop, want ik ben ambitieus. We zullen wel zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties