Speciale ontmoeting voor Storck die een plaats in de harten van de Moeskroen-fans heeft

Speciale ontmoeting voor Storck die een plaats in de harten van de Moeskroen-fans heeft
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dinsdag staat er voor Bernd Storck een bijzondere match op het programma, maar tijd voor sentiment is er niet: Cercle Brugge en Moeskroen kunnen de drie punten namelijk bijzonder goed gebruiken.

Toen Bernd Storck twee weken geleden aan de slag ging als trainer van Cercle Brugge zal het hem ongetwijfeld niet ontgaan zijn dat Moeskroen een van de eerste obstakels vormde voor de Vereniging. Dinsdag ontvangt de Duitser zijn ex-club in het Jan Breydelstadion.

De match zal, wat men ook zegt, een bijzonder treffen worden voor de coach van groen-zwart. Want ook al was hij geen volledig seizoen aan de slag bij de Henegouwers, toch heeft Storck zijn stempel gedrukt bij de club.

Een historische reeks en memorabele zeges

In september 2018 arriveerde de Duitse coach in Moeskroen voor een avontuur dat, naar men toen zei, gedoemd was om te mislukken. Toch verrichte hij er enkele mirakels en de cijfers ondersteunen dat: elf zeges, zeven gelijke spelen en zes nipte nederlagen, goed voor een rapport van 40 op 72 in de reguliere competitie. Geen enkele trainer deed beter sinds de terugkeer van Moeskroen op het hoogste niveau.

Daarnaast heeft Storck de club ook enkele onvergetelijke momenten bezorgd.  Denk maar aan de negen opeenvolgende matchen zonder nederlaag (met zes zeges op een rij, een record!) en absolute prestigezeges tegen Anderlecht of op verplaatsing bij Genk en Club Brugge.

Voor al die redenen, maar ook omdat hij les Hurlus simpelweg aardig liet voetballen, zal Bernd Storck altijd een speciaal plaatsje in het hart van de Moeskroen-supporters hebben. Toch zal de voormalige mentor van dit Moeskroen het niet cadeau krijgen, want Excel moet dringend weer met een zege aanknopen na drie nederlagen op een rij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties