Reactie Vercauteren wil niet op zijn spelers schieten, maar ziet beslissing ref wel als kantelpunt: "Iedereen heeft wel eens een mindere dag"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 38 reacties
Vercauteren wil niet op zijn spelers schieten, maar ziet beslissing ref wel als kantelpunt: "Iedereen heeft wel eens een mindere dag"
Foto: © photonews

We denken dat Frank Vercauteren bozer was op ref Bram Van Driessche dan op zijn spelers. Voor die laatste was hij bijzonder mild, maar bij de scheidsrechter van dienst ging hij na de match wel verhaal halen over die strafschop.

Volgens de letter van het reglement is het er inderdaad één. Dat moest zelfs Elias Cobbaut half toegeven. Maar Vercauteren was het er niet mee eens. "Iedereen heeft wel eens een mindere dag", zei hij over de ref. "Het was op zijn minst discutabel. Zelfs toen Roofe de 3-1 maakte, gaf ik mee aan mijn jongens dat de wedstrijd nog niet was afgelopen. Je kent de kwaliteiten van Gent, ze spelen met lange ballen en hebben jongens met veel gestalte. We hebben gedaan wat we moesten doen, maar misten een portie geluk op het einde", hield hij zich op zijn persconferentie op de vlakte.

De fase was wel bepalend, want Gent putte er moed uit. "Mazzu-time, extra-time, noem het hoe je wilt… De toegevoegde tijd is cruciaal, dat is nu eenmaal voetbal. Na het scoren van de 3-2 voelde Gent de wil om door te drukken. Al zag ik wel vooruitgang bij mijn team op verschillende vlakken. Het uiteindelijke resultaat is en de twee late tegengoals zijn een domper. Ik ben tevreden en ik zie elke week progressie.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties