Reactie Vrancken en Kaya zien pijnpunt toch weer opduiken: "We waren niet klaar" en "Dat mag niet gebeuren"

Vrancken en Kaya zien pijnpunt toch weer opduiken: "We waren niet klaar" en "Dat mag niet gebeuren"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ondanks al het goeie dat KV Mechelen in deze competitie heeft laten zien, blijft het toch ook met één enorm groot werkpunt zitten. Ook na dertien wedstrijden is het probleem van de tegentreffers op stilstaande fases nog niet opgelost. Dat bleek tegen STVV.

Wouter Vrancken was niet verrast dat de Truienaars op een gegeven moment langszij kwamen. "We hebben nagelaten de wedstrijd dood te doen. Het zijn de wetten van het voetbal dat je dan het deksel op de neus krijgt. Dat de 2-0 afgekeurd werd voor buitenspel, was een mentale tik."

Geen contact met tegenstander

Wat natuurlijk nog niet wil zeggen dat het verdedigingswerk bij standaardsituaties mindere scherp mag gebeuren. "Dan krijg je een andere benadering, maar dat wil niet zeggen dat je de normale dingen moet laten vallen. Op die stilstaande fase hadden we geen contact met de tegenstander. Ook al werd er een blok gezet, ik vond dat we niet klaar waren op die fase."

Ook Onur Kaya stoorde zich eraan. "Je voelde de goal komen. Het is opnieuw een stilstaande fase waar we een doelpunt op krijgen, weeral een hoekschop. Dat mag niet gebeuren. Het is ook niet dat we tegen Antwerp speelden, de spelers van STVV zijn niet groter dan 1m85."

Verantwoordelijkheid nemen

Het blijft een wederkerend fenomeen. De aanvoerder van Malinwa vindt dat het een kwestie is van taken uit te voeren. "We scoren veel op stilstaande fases, maar krijgen er ook veel doelpunten op tegen. Terwijl we toch veel lengte hebben. Iedereen heeft zijn mannetje en moet zijn verantwoordelijkheid nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties