Snelders blikt terug op de midweekspeeldag: Kortrijk moet zich bezinnen, het lot van de nieuweling en een autoritair Club Brugge

Clint Vens
| 2 reacties
Snelders blikt terug op de midweekspeeldag: Kortrijk moet zich bezinnen, het lot van de nieuweling en een autoritair Club Brugge

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het midweekvoetbal in de Jupiler Pro League zit er op. Analist Eddy Snelders blikt terug op enkele opvallende resultaten.

Zo waren er twee verrassende thuisnederlagen. Allereerst was er Kortrijk die in het eigen Guldensporenstadion zijn meerdere moest erkennen in Eupen: "Kortrijk had voorafgaand het seizoen gedacht en gehoopt niet in de rechterkolom te belanden."

Bezinningsmoment

"De realiteit is echter dat de Kerels hun minste competitiestart van de laatste jaren meemaken, dat stemt tot nadenken. Akkoord, ze komen vooralsnog niet in de problemen, er is nog een vangnet. Maar de ambities reiken hoogstwaarschijnlijk verder dan dat daar in Kortrijk."

Groeipijnen van de nieuweling

Nog zo'n donderslag bij heldere hemel was de slipper van KV Mechelen in eigen huis tegen STVV. "Dat is het lot van de nieuweling. Ze konden tot nu toe uit de verrassing spelen, maar nu moeten ze bevestigen. Dat zijn groeipijnen die ze vertonen, maar het verlies is natuurlijk geen absolute ramp. Ze moeten niet achteruitkijken en kunnen alleen maar beter worden."

Autoritair Club

En dan was er nog Club Brugge die na de mindere prestatie tegen Standard terug zijn voetbal hervond tegen Zulte Waregem: "Club Brugge is de heersende leider zonder discussie. Standard had een puik tactisch plannetje gesmeed en ze zullen nog wel eens punten verliezen door concentratieverlies, maar ze zijn zeer autoritair."

"Ze creeëren enorm veel kansen en geven er zelf zo weinig weg. Standard lijkt de enige ploeg die blauw-zwart kan bedreigen, maar we kennen allemaal de wisselvalligheid van de Rouches." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties