Kan Eupen zaterdag de scalp van Racing Genk nemen en zo haar eerste thuisoverwinning van het seizoen halen?

Nils Wens
| 0 reacties
Kan Eupen zaterdag de scalp van Racing Genk nemen en zo haar eerste thuisoverwinning van het seizoen halen?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen dinsdag behaalden de Panda's hun derde zege van het seizoen door in Kortrijk 1-2 te winnen. Opvallend, want het is al de derde uitoverwinning van Eupen.

Eupen doet het dit seizoen goed tegen zijn concurrenten. De Duitstaligen hebben een derde overwinning geboekt in een uitwedstrijd. Na de scalp van Cercle Brugge en Oostende was het de beurt aan Kortrijk.

Maar de club bezet momenteel de dertiende plaats in de Jupiler Pro League met dertien punten. Ze komen uit de rode zone en laten Cercle met negen punten achter zich. Waasland-Beveren heeft zes punten achterstand en Oostende twee. Toch jagen de Panda's thuis nog steeds op hun eerste thuisoverwinning. Ze worstelen dit seizoen op de Kehrweg, want ze hebben voorlopig drie nederlagen en ze hebben ook drie keer gelijkgespeeld.

In Eupen begint de ploeg zich te ontwikkelen. Benat San Jose lijkt eindelijk zijn basiselftal gevonden te hebben en Milicevic's terugkeer heeft het team veranderd, want ze zaten zonder een creatieve middenvelder. 

Ook een vlotscorende spits hadden ze niet, maar Bolingi heeft dinsdagavond twee keer gescoord tegen de Kerels. Eupen lijkt op schema te liggen en lijkt klaar om haar eerste drie punten voor haar fans te halen. Deze zaterdag willen de Eupenois hun goede reeks tegen Genk voortzetten. Wat is er beter dan je eerste thuisoverwinning tegen de regerend Belgisch kampioen te halen?

Bovendien spelen de Limburgers dit seizoen niet erg goed en hebben ze op dit moment een trieste 4 op 9.  Racing Genk speelt volgende week ook tegen Liverpool, dus het kan zijn dat Mazzu roteert tegen Eupen. Het is dus de kans voor de mannen van Benat San Jose om te stunten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties