Interview Anthony Van Loo analyseert hoogconjunctuur bij KV Mechelen: "Vrancken streng? Je kan bij hem met alles terecht"

Anthony Van Loo analyseert hoogconjunctuur bij KV Mechelen: "Vrancken streng? Je kan bij hem met alles terecht"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen heeft deze week dan wel verloren, de ploeg doet het veel beter dan iedereen verwachtte. Anthony Van Loo, ex-speler van Malinwa, weet de redenen waarom het zo goed gaat.

Veerkracht

"Na wat er allemaal gebeurd is, zou je iets anders verwachten, maar ze hebben er zich niks van aangetrokken. Ze lieten de buitenwereld praten en concentreerden zich op hun voetbal. Ze hebben er heel goed op gereageerd. Jongens als De Camargo en Kaya zullen gezegd hebben 'laat de rest maar lullen'."

De trainer

"Ik ben heel blij voor Wouter Vrancken. Ik ken hem van mijn periode bij KV Kortrijk. Toen kon hij als T2 zijn eigen ding nog niet doen, maar je zag dat hij het spelletje begreep. Hij kon zich nog niet uitleven, nu kan hij dat wel. Streng? Als assistent niet. Je kon alles tegen hem zeggen. Als je een probleem thuis had, kon je met hem gaan praten. Hij is een hele goeie people manager. Toen kon je hem tactisch nog niet beoordelen, maar nu zie je dat hij het in zich heeft."

Ervaring

"Straf dat ze het doen met eigenlijk praktisch dezelfde ploeg als in 1B. Veel aanpassingen zijn er niet gebeurd. Ik had eigenlijk ook niet verwacht dat ze het zo goed gingen doen. Maar ze hangen goed aan elkaar. Iedereen kent iedereen. Zo'n Peyre vind ik een belangrijke speler, die kuist heel veel op en neemt het leiderschap op zich. Maar ook Kaya en De Camargo managen die groep. Met zoveel ervaring kan je een kleedkamer rustig houden."

De fans

"Het was in mijn tijd al een heksenketel, maar het is nu nog beter. Voor mij zijn de fans van KV Mechelen de beste van België. Met alle respect voor Club Brugge, maar het is er twee keer groter in Jan Breydel hé. En de fans van KVM blijven zingen als ze achterstaan, dat is in Brugge niet het geval. Zoals die rammeling die ze kregen van Club. Bij 0-5 waren ze nog altijd sfeer aan het maken en aan het zingen. Zolang de fans passie en strijd zien, zullen ze achter het team blijven staan. Dat maakt het zo mooi. Alleen al voor die fans hoop ik dat Mechelen play-off 1 haalt. Het zou mooi zijn voor de club."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties