Bellamy profiteert mee van nieuwe ingeslagen weg onder Kompany: "Hier draait het allemaal om de jeugopleiding"

Clint Vens
| 3 reacties
Bellamy profiteert mee van nieuwe ingeslagen weg onder Kompany: "Hier draait het allemaal om de jeugopleiding"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jeugd opleiden en lanceren in het eerste elftal van Anderlecht is één van de absolute stokpaardjes in het beleid van het Anderlecht onder Kompany. Craig Bellamy, de beloftencoach van RSCA, speelt dan ook een sleutelrol.

In een interview in The Times gaat Bellamy dieper in op zijn vertrek naar België: "Vincent kent mij. Als één van de grootste spelers ooit in de Premier League je als één van de eerste aanstelt bij de club waar hij van houdt, dan zegt dat genoeg." 

"Zo niet, weet je niet waarover je bezig bent. Ik denk niet dat mensen Kompany zien als iemand die slecht is in het beoordelen van personen", countert Bellamy de negatieve perceptie die er over hem leeft. 

In youth we trust

Bellamy voelt zich enorm geapprecieerd bij Anderlecht: "Er zijn al zes jongens van mijn team die dit seizoen debuteerden bij de eerste ploeg. Bij Cardiff was dat helemaal niemand op twee jaar tijd. Hoe hard ik ook probeerde, ik kon ze zelfs niet laten trainen met de A-ploeg. Het is dus van het ene uiterste naar het andere, hier draait het allemaal om de jeugdopleiding"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties