Ex-coach: "Genk heeft genoeg kwaliteit, het komt wel goed"

Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties
Ex-coach: "Genk heeft genoeg kwaliteit, het komt wel goed"
Foto: © Photonews

Racing Genk beleeft voorlopig een wisselvallig seizoen. Typisch voor de Limburgers in een jaar na de titel.

Sef Vergoossen reageerde bij Sporza over de eerste maanden van het Genkse seizoen. De Nederlandse coach pakte in 2002 de titel met Racing Genk.

“Ik vind dat Genk voldoende kwaliteit heeft”, stak Vergoossen van wal. “Misschien niet voor de titel, maar zeker voor de top vijf. Al zit je natuurlijk met een nieuwe coach en een deels nieuwe groep. Die jonge jongens moeten nog naar elkaar toegroeien.”

"Genk komt ook vaak op achterstand en dan loop je achter de feiten aan. Ze kiezen ook te vaak voor de moeilijke oplossingen. Ze willen wel, maar ze krijgen het niet vertaald. En dan krijg je vaak een moeilijke wedstrijd."

Genk verkocht deze zomer een aantal sterkhouders en verving die vooral door jonkies: "Ze bewandelen de piste van jonge spelers en dat doen ze al jaren. Dat gaat ook al jaren goed, met de wetenschap dje na zo'n seizoen een stapje moet terugzetten. Maar ik zie het absoluut goedkomen met dit Genk."

"Je haalt niet meteen vervangers voor Trossard en co. Als je spelers van zo'n niveau kunt terugkopen, dan had je hen ook kunnen houden. Want dan praat je over veel geld en dat zit er niet in."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties