OHL-trainer Vincent Euvrard in de wolken na behalen eerste periodetitel
Vincent Lommel
| 0 reacties

"Afgezien in de slotfase"

OHL-trainer Vincent Euvrard in de wolken na behalen eerste periodetitel

Een doelpunt van sluipschutter Thomas Henry volstond voor OHL om de eerste periodetitel mee te graaien uit het verre Virton. OHL-trainer Vincent Euvrard was na afloop in de wolken met de verwezenlijking van zijn team.

De opdracht was vooraf duidelijk voor OHL:  winnen in Virton was voldoende om de eerste periodetitel op zak te steken. Maar liefst 4500 toeschouwers, waarvan 500 Leuven-supporters, zagen hoe Thomas Henry al in de 19e minuut de eerste en enige treffer van het duel scoorde. "Ik verwachtte me aan een heel moeilijke wedstrijd en dat is gebleken", aldus Vincent Euvrard.

"Virton is echt een heel sterk elftal, heel compleet ook. Ze kunnen de bal in de ploeg houden, zijn sterk op stilstaande fases, ze spelen goed tussen de lijnen, duiken in de ruimte achter de verdediging..."

Desondanks kon OHL de nul houden en bleef het, al bij al makkelijk, overeind in Luxemburg. "We hadden de wedstrijd goed onder controle in de eerste helft, met uitzondering van de laatste vijf minuten. In de tweede helft werd het zwaarder. Vooral de laatste twintig minuten hebben we toch serieus afgezien. We hadden het geluk aan onze zijde toen het schot van Couturier op de lat belandde. Maar over de ganse wedstrijd gezien verdienen we de overwinning", besluit de OHL-coach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties