Manchester United en Chelsea geloven het meest in hun zelf opgeleide jeugd

Manchester United en Chelsea geloven het meest in hun zelf opgeleide jeugd
Foto: © photonews

Manchester United laat het helemaal afweten dit seizoen, maar in een positief nevenklassement zijn ze wel de beste ploeg en zijn ze net de betere van Chelsea.

Statistiekenwebsite Squawka kwam met een interessante lijst op de proppen. Het telde voor elke club in de Premier League het aantal speelminuten op van spelers die ze zelf hebben opgeleid. Helemaal bovenaan vinden we Manchester United terug: de club heeft elf jeugdproducten in de rangen en ze verzamelden samen 4.185 speelminuten.

Heel verrassend is dat niet als je kijkt welke spelers in aanmerking komen als jeugdproducten van de Mancunians: Scott McTominay, Marcus Rashford, Paul Pogba, Andreas Pereira, Jesse Lingard en Mason Greenwood. Zij zijn bovendien regelmatig titularis.

Chelsea legt beslag op de tweede plaats. Door het transferverbod dat hen vorige zomer boven het hoofd hing moesten ze wel teruggrijpen naar eigen jeugd. Trainer Frank Lampard zette zeven jonge, rasechte Blues tussen de lijnen. Onder hen ook de revelaties Tammy Abraham, Mason Mount en Fikayo Tomori.

De 'slechtste' leerling van de klas is Bournemouth. De negende van de rangschikking in de Premier League stelde nog geen enkele eigen jeugdspeler op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties