Mousa Dembélé: het niet zo verrassende, maar wel pijnlijke einde van een briljante Rode Duivel
Florent Malice
Florent Malice
| 12 reacties
Mousa Dembélé: het niet zo verrassende, maar wel pijnlijke einde van een briljante Rode Duivel
Foto: © photonews

Jammer is het zeker, een echte verrassing niet echt meer: Mousa Dembélé zal niet meer terugkeren als Rode Duivel. Technisch gezien was hij misschien wel de beste van zijn lichting, maar ...

De voorbije weken waren er nog geruchten over een mogelijke terugkeer van Mousa Dembélé bij de Rode Duivels, maar nu is de knoop doorgehakt: de middenvelder zal niet meer terugkeren in de selecties van Roberto Martinez.

Dembélé speelt momenteel in China en werd de voorbije oefenkampen al aan de kant gehouden. Officieel omdat hij mocht wennen aan zijn nieuwe competitie, maar officieus had Martinez mogelijk al andere keuzes gemaakt. Waarbij ook verjonging (Tielemans, Verschaeren, ...) zijn rol zou gaan spelen.

Mousa Dembélé was nooit écht basisspeler van de Rode Duivels, al had hij wel méér dan genoeg kwaliteiten. Bijwijlen was hij echt briljant, maar evenzeer viel hij vaak naast de basiself of soms zelfs de selectie.

Op het WK 2014 speelde hij in de basis tegen Algerije, maar daarna viel hij buiten de basiself. Op het EK 2016 begon hij op de bank en viel hij daarna ook nog eens uit met een blessure ... Ook dat was een veelvoorkomend euvel voor de middenvelder. 

Het einde tegen Frankrijk?

En toen kwam er de halve finale van het WK 2018 ... Roberto Martinez gaf hem vertrouwen voor een zeer moeilijke wedstrijd en dat werd uiteindelijk een sisser, met een zwakke prestatie van de speler én de pijnlijke uitschakeling van de Rode Duivels. 

Het bleek uiteindelijk de laatste kramp van Dembélé bij de Rode Duivels. Bij de nationale ploeg kon hij nooit helemaal renderen, al waren zijn technische vaardigheden altijd bijzonder duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties